• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.03.2024

23:20

Podzemni svet seksa! Ovo su najneobičniji fetiši, za većinu verovatno niste ni čuli

Shutterstock

Ljubav

Podzemni svet seksa! Ovo su najneobičniji fetiši, za većinu verovatno niste ni čuli

Podeli vest

Ako vas posebno privlače osobe s plavom kosom, zelenim očima, velikim nosom, ili nečim drugim što vam se sviđa, još uvek ne delujete neobično. Niko vam neće ni reći da je u pitanju fetiš, već privlačnost.

Dok su neki fetiši često prihvaćeni i široko poznati, poput vezivanja ili upotrebe određene odeće, postoji podzemni svet seksualnih interesovanja koji seže do ekstrema kreativnosti i bizarnosti.

Među najneobičnijim fetišima nalaze se neki koji često izazivaju zaprepašćenje, fascinaciju, gađenje ili ponekad kombinaciju ovih osećanja. Jedan od njih je agalmatofilija, seksualna privlačnost prema kipovima, lutkama ili manekenima (neživim). Za njih, ove figure postaju objekti požude, simboli lepote i idealizovanih oblika.

Foto: Shutterstock

Lutka iz izloga

Zatim, tu su klismafili, osobe koje osećaju seksualno uzbuđenje prilikom unošenja tečnosti u rektum, obično vodom. Ovaj fetiš povezan je sa senzacijama punoće i pritiska, i često se vezuje za igranje uloga ili dominaciju.

Jedan od bizarnijih fetiša je dendrofilija, seksualna privlačnost prema drveću ili biljkama. Za ljude sa ovim fetišem, dodirivanje, zagrljaj ili fizička interakcija sa biljnim svetom može da izazove seksualno uzbuđenje.

Foto: Shutterstock

Kakav nos, takav ponos

Nasofili su oni koji osećaju seksualnu privlačnost prema nosu ili nosnim karakteristikama. Ovaj fetiš može da uključuje dodirivanje, ljubljenje ili manipulisanje nosom kao erogenom zonom.

Ako vas privlače ekstremno gojazne osobe, verovatno spadate u grupu označenu sa "feederizam" ili "fiderizam". Ovaj termin često podrazumeva i aktivno hranjenje partnera radi povećanja telesne težine, a ako isti slučajno smrša, po pravilu dolazi do raskida, tj. razvoda. 

Sledi još nekoliko najneobičnijih fetiša:

  • Mehanofilija: Seksualna privlačnost prema mašinama, vozilima ili drugim mehaničkim objektima.

  • Katoptronofilija: Seksualna privlačnost prema ogledalima ili sopstvenom odrazu.

  • Plišofilija: Seksualna privlačnost prema plišanim igračkama ili kostimima.

  • Podofilija: Seksualna privlačnost prema stopalima.

  • Formikofilija: Seksualna privlačnost prema dodirivanju ili osećaju insekata na koži.

  • Olfaktorofilija: Seksualna privlačnost prema mirisima, poput tela ili znoja.

Foto: Shutterstock

(Ne) volim te kad smrdiš

Iako se ovi fetiši često smatraju bizarnim ili ekscentričnim, važno je naglasiti da dokle god postoji uzajamna saglasnost i poštovanje, oni su samo deo bogatstva ljudske seksualnosti.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija