• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

14.03.2024

13:40

Ona je bila njegove ruke i noge, a on njene oči! Gvozdeni čovek je nakon tragične ljubavi umro srećan jer je imao Keti pored sebe

youtube/printscreen/ The Dallas Morning News

Ljubav

Ona je bila njegove ruke i noge, a on njene oči! Gvozdeni čovek je nakon tragične ljubavi umro srećan jer je imao Keti pored sebe

Podeli vest

Sve do trenutka smrti Pola Aleksandera u ponedeljak, Keti je bila uz njega gotovo na svakom koraku.

Ona je bila slepa, ali je bila njegove "ruke i noge", dok je Pol postao njene oči.

Pol Aleksander možda je bio osuđen na život u gvozdenim plućima nakon što je oboleo od dečje paralize u dobu od šest godina ali to ga nije sprečilo da upozna ženu svojih snova.

Više od 70 godina, Pol je ležao vodoravno u svom ventilatoru koji je nazvao i "čaurom" i "kovčegom" - sve do svoje smrti u ponedeljak (11. marta). Ali poput leptira nije se dao slomiti i doživeo je potpunu metamorfozu. 

- Odlučio sam da ću se boriti protiv ovoga. Hteo sam da imam život -  rekao je za Dan zdravlja. Uprkos tome što je bio vezan za svoja gvozdena pluća, Pol se zaljubio do ušiju ne jednom već dva puta. Slepa žena po imenu Keti postala mu je spas nakon što ga je raskid doveo do ruba očaja.

Foto: Printscreen You Tube/Special Books by Special Kids

 

Pol se tokom fakultetskih dana zaljubio kao 21-godišnjak zaljubio u mladu damu po imenu Kler. Bila je to ljubav na prvi pogled koju je ubrzo zaprosio iako nije kleknuo. Na Polovo oduševljenje, rekla je da.

Dok je srećna verenica paradirala burmom, njena majka nije delila njeno oduševljenje te je od svog budućeg zeta zbog stanja u kojem se nalazi zazirala. Jedno dana Pol je nazvao Klerinu kuću očekujući da će se javiti njegova buduća žena.

Umesto toga, majka od Kler mu je rekla da nikada ne može oženiti njenu ćerku. Zapravo, rečeno mu je da nikada više ne sme razgovarati s njom.

- Trebale su godine da se oporavim od toga -  rekao je za The Guardian, dok se prebacivao na Sveučilište Teksas u Austinu. Pol nikada nije pronašao svoju ženu, ali je pronašao ono što joj je najbliže - Keti Gaines.

Kao dijabetičarka tipa 1, Keti je imala vlastitih poteškoća u snalaženju u svetu. Zbog bolesti je oslepela i nije mogla da vozi.

 

 

Ali nakon što je upoznala Pola, ona je postala njegove "ruke i noge", a on je postao njene oči. Poslednjih trideset godina pre Polove smrti, Keti je bila uz Pola. 

-Keti i ja smo rasli zajedno... ona se posvetila svemu koliko sam ja trebao - rekao je Pol za The Guardian.

Uprkos nedostatku vida, Keti je blisko poznavala Pola. Obrijala bi mu lice, promenila posteljinu, podrezala mu nožne prste i svratila u trgovinu kad bi mu ponestalo namirnica.

Iako Pol i Keti nikada nisu bili zvanično u ljubavnoj vezi, Polov brat, Fil, rekao je da su bili kao muž i žena. 

- Pol je uvek bio agresivan u pogledu stvari koje želi i treba u blizini drugih ljudi - rekao je.

 - Prilično je zahtevan. Ali Keti je zahtevnija od njega. Imali su svoje trenutke, ali uvek su to uspeli.

Polov život bio je rešavanje stvari. Nastavio je da ostvaruje ​​svoje snove postavši advokat i pisac. Godine 2020. napisao je memoare 'Tri minuta za psa' – aludirajući na vreme dok je bez pomoći disao 180 sekundi iz svojih gvozdenih pluća i dobio je na poklon psića po imenu Đumbir.

U jednom odlomku je napisao:

- Bez obzira odakle ste ili kakva je vaša prošlost, ili izazovi s kojima se možete suočiti. Ti zaista možeš sve. Samo se moraš odlučiti za to i marljivo raditi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija