• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.06.2024

17:30

Muškarcima se ovo neće dopasti! Stručnjak otkrio surovu istinu - evo zašto žene redovno odbijaju seks

Shuterstock

Ljubav

Muškarcima se ovo neće dopasti! Stručnjak otkrio surovu istinu - evo zašto žene redovno odbijaju seks

Podeli vest

Muškarcima koji misle da nemaju dovoljno seksa, stručnjak je poručio da ih žene odbijaju iz više razloga i savetovao ih šta da urade.

Seksolog Trejsi Koks tvrdi da uvek iznova čuje iste pritužbe od žena koje ne žele da spavaju sa svojim partnerima. 

Mnogo je razloga zbog kojih žene odbijaju seks - od toga da muškarac ne preuzima odgovornost u krevetu, do ignorisanja emocionalne intimnosti sa ženom.

Foto: Shuterstock

 

Seksolog Trejsi Koks je navela i 5 stvari u kojima muškarci najviše greše:

Ne razgovarate s njom

Emocionalna intimnost ključna je za seksualnu intimnost.

Jednostavno rečeno: ako nemate smislene razgovore sa svojom ženom, ona neće želeti seks sa vama.

U ranim danima veze većina muškaraca barem pokušava da sluša svog partnera kako govori o svojim osećanjima.

Kako vreme prolazi, mnogi se čak i ne pretvaraju da se trude. To je zbog toga što neki muškarci nisu dobri u priči o emocijama. Ono što je ženama lako, za njih može biti težak posao.

 - Slušajte partnerku i budite znatiželjni. Pitajte je o njenom danu. Ako se nešto dogodilo, kako se zbog toga osećala? Pokažite iskreno zanimanje za njen život i kada govori, stvarno je slušajte. Uspostavite kontakt očima, klimnite glavom, pogledajte je - savetuje Trejsi.  

Foto: Shuterstock

 

 

Ne radite sve što bi trebalo

Povezanost između toga koliko muškaraca obavlja kućne poslove i seksualnog života dobro je utvrđena: što muškarac više radi, to je seks češći i za ženu donosi veće zadovoljstvo.

Važno je i ko je odgovoran za celokupno planiranje i organizaciju poslova koje je potrebno obaviti za vođenje domaćinstva? Jer čak i kada muškarci pridonose fizičkom delu, planiranje kuće obično pada na ženu.

Nije iznenađujuće da su žene koje su bile ravnopravno mentalno i fizički opterećene kao i njihovi partneri  izjavile da se osećaju srećne i da imaju jaku želju za seksom.

Žene koje su imale oisećaj da ih muškarci iskorišćavaju uopšte nisu imale želju za seksom.

- Održavanje vašeg doma čistim i organizovanim posao je za par, a ne samo za žene. Recite svom partneru da želite pravednije da podelite stvari, napravite raspored, zalepite ga na frižider – i držite se svog dela dogovora - ističe seksolog.

Foto: Shuterstock

 

 

Ignorišete pravilo orgazma

 S obzirom na to da žene retko dožive orgazam kroz snošaj (samo 25 posto), dok muškarci gotovo uvek dožive vrhunac (95 posto), razumno je osigurati da ona doživi orgazam pre nego što krenete na 'veliko finale' seksa.

Orgazam ne bi trebalo da bude cilj bilo kojeg seksa, ali neosporno je lepo kada se dogodi.

Predigra je kada većina žena doživi orgazam tokom partnerskog seksa: oralnim seksom, korišćenjem prstiju ili seksualnih pomagal.

- Neka vaša nova mantra bude- ona doživljava orgazam pre vas. Učinite sve što je potrebno da to ostvarite - ističe seksolog.

Ne preuzimate kontrolu u krevetu

Ugađanje ljudima nije privlačno izvan kreveta, a sigurno nije ni u njemu.

 - "Volela bih kad bi me moj partner bacio na krevet i svašta mi radio' nešto je što stalno čujem. Ako ne preuzimate inicijativu, nemate samopouzdanja u krevetu – to je neprivlačno. Ako ste uvijek pasivni i nesigurni, ti žene odbija - rekla je seksolog Trejsi Koks.

Ona je posavetovala muškarce da budu dominantniji, strastveniji i spontaniji.  

Foto: Shuterstock

 

 

Vaša seksualna tehnika ne funkcioniše kod nje

Problemi sa seksualnom tehnikom počinju izlaziti na površinu oko trećeg meseca. Počinje navikavanje i desenzibilizacija. Seksualni sistem poručuje - Hej, ovo sam već uradio više puta, više me to ne pali - rekao je seksolog.

Ženama je tehnika važnija nego muškarcima. Ako žena progovori i kaže šta bi volela i šta joj odgovara, postavićete temelje za zadovoljavajući, srećan seks. Uspostavljena je dobra seksualna komunikacija.

Ako žena ne progovori i glumi da uživa, biće sve manje željna seksa s vama.

Zato seksolog savetuje:

 - Obrazujte se. Na internetu možete pronaći mnogo saveta o tehnikama. Pitajte da imate nešto što bi više ili manje želela. Ako nije progovorila na početku, teško je samo odjednom 15 godina kasnije reći: 'Zapravo, volela bih da sve uradiš drugačije' . Zato isprobajte nekoliko novih tehnika radije nego tražite od nje da kritikuje stare za koje se pretvara da joj se sviđaju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Ovo su bile dve najveće ljubavi Radmile Živković! Prijatelji i kolege otkrili detalje života legendarne glumice! (VIDEO)
Live TV

Ovo su bile dve najveće ljubavi Radmile Živković! Prijatelji i kolege otkrili detalje života legendarne glumice! (VIDEO)

Glumica Radmila Živković preminula je danas u 72. godini života. Ostavila je brojne uloge u kultnim filmovima i serijama. U specijalnoj emisiji Informer TV glumac Irvan Mensur, sin Velimira Bate Živojinovića, Miljko Živojinović, Ivana Vujić, bivša direktorka Narodnog pozorišta i Molina Udovički Fotez, umetnički direktor drame Narodnog pozorišta.

20.09.2024

21:01

Istinska moć Mosada je nesaglediva! Mitovi o obaveštajnoj službi Izraela uteruju strah u kosti celom stanovništvu! (VIDEO)
Live TV

Istinska moć Mosada je nesaglediva! Mitovi o obaveštajnoj službi Izraela uteruju strah u kosti celom stanovništvu! (VIDEO)

Mosadu je cilj da utera strah u kosti stanovništvu. Trenutno se pola Bliskog istoka ustručava da uključi mobilni telefon, pa čak i kućne uređaje. U narednih mesec dana treba da se održi nešto što je nazvano "Poslednji test za čovečanstvo" gde će se utvrditi da li je već sada veštačka inteligencija pamentija od ljudi. Rezultate istraživanja nećemo saznati. Na ove teme u emisiji "Otvoreni studio" govorili su ekonomista Bojan Dimitrijević, Dževad Galijašević, stručnjak za bezbednost i istoričar Goran Šarić.

20.09.2024

20:18

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija

Miljenica publike prve sezone Masteršefa otkriva za Informer zašto nikada više ne bi učestvovala u takmičenju i šta neće biti na meniju u njenom restoranu
Srbija

Miljenica publike prve sezone Masteršefa otkriva za Informer zašto nikada više ne bi učestvovala u takmičenju i šta neće biti na meniju u njenom restoranu

Ljubitelji kulinarstva u Srbiji sigurno znaju ko je Anamaria Babičković. Za one koji nisu pratili prvu sezonu tv serijala Masteršef, takmičenje kuvara amatera pred kamerama i pod budnim okom profesionalnog žirija, ova mlada Subotičanka osvojila je drugo mesto. Ali ceo rodni grad, a moguće i veći deo Srbije, smatra je pobednicom!

20.09.2024

18:18