• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/J.G.

06.12.2023

08:10

Napravite domaće granule za vaše pse! Sigurno su zdravije od bilo kojih kupovnih

freepik

Ljubimci

Napravite domaće granule za vaše pse! Sigurno su zdravije od bilo kojih kupovnih

Podeli vest

Mešavina iznutrica, jabuka, krompira i još nekoliko namirnica biće dovoljno za pravljenje domaćih granula.

Grumer Saša Ris sa svojim pratiocima redovno deli najrazličitije savete kada su ljubimci, a naročito psi u pitanju. 

Znajući da industrijski proizvodi, a naročito kupovne granule, nisu baš najbolje rešenje, Saša je otkrio kako da svom ljubimcu napravite prirodnu, domaću verziju:

2kg iznutrica

1kg voća (jabuke)

1kg povrća (žute tikvice, slatki krompir, šargarepa, običan krompir)

Foto: freepik

pas jede

Iseckati i propržiti iznutrice, potom iseckati i skuvati voće i povrće. Voće i povrće procediti, ali sačuvati vodu. Pomešati sa iznutricama, prebaciti u blender, dodati malo vode od povrća, izmiksati, pa dodati dve kocke leda (daće kremastiju strukturu), pa ponovo izmiksati do strukture paštete. 

Prebaciti u tepsiju sa pek papirom, istanjiti i ostaviti u rernu, na minimum, da se osuši. Ako se čuva u frižideru u staklenoj posudi, može trajati 30 i više dana, da ne užegne.

Da li kupujete ili pravite hranu vašim psima?


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija