• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

16.06.2024

09:00

3 fatalne greške koje prave vlasnici mačaka! Zbog ovakvog ponašanja padaju u depresiju i osećaju se nevoljeno

Pexels

Ljubimci

3 fatalne greške koje prave vlasnici mačaka! Zbog ovakvog ponašanja padaju u depresiju i osećaju se nevoljeno

Podeli vest

Često se za pse i mačke vežemo baš kao za najbolje prijatelje. Međutim, čak i najiskusniji vlasnici kućnih ljubimaca mogu da omanu i da nesvesno učine svoje mačke tužnim i nezadovoljnim.

Nedavno je na društvenim mrežama postao viralan video koji otkriva koja to tri ljudska poteza mačke bacaju u "depresiju".

Evo koja tri postupka rasužuju naše krznene prijatelje:

Foto: Shutterstock

 

Ne dozvoljavate im da spavaju sa vama u krevetu

Iako mačke imaju vrlo nezavisnu, neretko i povučenu prirodu, ipak im je potrebno društvo. Puno vlasnika ne pušta mačke u svoj krevet, kako bi se bolje naspavali i izbegli dlake, što ove životinje rastužuje, ukoliko požele da usred noći uskoče u krevet i sklupčaju se pored vas.

 

 

Ignorišite njihovu želju za igranjem

Mačke su nezavisne, kao što smo već spomenuli, ali ipak zahtevaju pažnju i vole interakciju, posebno sa osobama koje su im drage. Nedostatak interakcije sa vlasnikom, i njegovo odbijanje da se igraju igračkama, može da dovede mačku u stanje da pomisli da je više ne volite. Takođe, učestalo "ne" može da utiče na buduće trenutke igre.

Foto: Pexels

 

Naime, kada mačka poželi da se igra, a njen vlasnik više puta odbije da se angažuje, naučiće da je odgovor uvek "ne". Naravno, ne treba ostaviti sve zarad igranja sa ljubimcem, ali trebalo bi da uzmete u obzir da se bar jednom dnevno poigrate sa njima. Imajte na umu da mentalna stimulacija i aktivnost takođe mačke čini srećnima, pa ih možete animirati i uz igračke kao što je kula za mačke.

Posvećujete pažnju drugim mačkama

Mačke su najčešće veoma posesivne i žele vas samo za sebe. Zato uglavnom i ispoljavaju znakove agresije kada nabavite drugu mačku. Ovo ne znači nužno da ne treba da imate još jednu mačku, već da osigurate da i jedna i druga dobijaju dovoljno pažnje, brige i ljubavi.

Foto: pexels.com

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Drulović poručuje: Nema većeg motiva od ovakve utakmice!
EURO 2024

Drulović poručuje: Nema većeg motiva od ovakve utakmice!

Fudbaleri Srbije u utorak (21.00) u Minhenu igraju protiv Danske i potrebna im je pobeda kako bi se plasirali u osminu finala na Evropskom šampionatu u Nemačkoj. Selektor mlade reprezentacije i nekadašnji Piksijev pomoćnik Ljubinko Drulović ističe da neće biti lako, ali da ne sumnja u želju i motiv kod "orlova" da dođu do pozitivnog rezultata.

24.06.2024

14:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija