• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/J.G.

30.07.2023

15:00

Nemaju istu funkciju - maska ili balzam? Frizer otkriva glavnu razliku između ovih preparata za kosu

Shutterstock

Moda i lepota

Nemaju istu funkciju - maska ili balzam? Frizer otkriva glavnu razliku između ovih preparata za kosu

Podeli vest

Frizer Džoni Grej za Informer.rs otkriva da postoji razlika između balzama i maske za kosu, a tiče se hranljivosti dlake, koju joj ovi preparati pružaju.

Nema sumnje da skoro sve žene vode posebnu brigu o svojoj kosi i da je većini upravo to njihov "zaštitni znak".

Uglavnom se dame vode nekim opštim smernicama, poput pranja kose, koje ne bi trebalo da bude prečesto, korišćenja preparata za dodatnu negu, utapkavanja peškirom, a ne trljanja i tome slično.

Međutim, kada govorimo o preparatima za negu, često se postavlja pitanje šta će to najbolje odgovarati vašoj kosi, ali i koju funkciju taj preparat treba da ima. 

Sigurni smo da su sve dame upućene da u prodavnicama mogu naći kako balzame, tako i maske za kosu, ali da li sa sigurnošću možete reći koja je funkcija ova dva preparata. 

Dilemu nam je razrešio frizer Džoni Grej iz Beograda, koji već dugi niz godina vodi računa o zdravlju kose mnogih dama:

Foto: Privatna arhiva

Džoni Grej

- Iako biste pomislile da su balzam i maska za kosu zapravo jedno te isto, samo različite strukture, to baš i nije tako. Balzam ima samo jednu funkciju, a to je da vam raščešlja kosu. Od balzama nećete dobiti neku posebnu dodatnu negu i hranljivost koja je vašim vlasima potrebna, za razliku od maske za kosu. Maska za kosu se ostavlja određeni vremenski period, kako bi vlas upila sve što ona sadrži, a raščešljavanje je dodatni bonus koji se dobija od nje - ističe Džoni i dodaje:

- Što se same primene tiče, balzam slobodno možete koristiti nakon svakog pranja, dok masku nema potrebe da koristite toliko često. Dovoljno je da je stavljate jednom, do dva puta nedeljno, u zavisnosti koliko često perete kosu - zaključuje Džoni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija