• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

22.08.2023

20:00

Kako da sačuvate preplanulost posle letovanja? Šargarepa za bronzani ten

pexels.com

Moda i lepota

Kako da sačuvate preplanulost posle letovanja? Šargarepa za bronzani ten

Podeli vest

Jedite hranu sa beta-karotenom jer ovaj biljni pigment produžava rezultat sunčanja...

Mnogi od vas su se već vratili sa godišnjeg odmora i ono što najviše želite jeste da vam boja koju ste dobili na letovanju potraje. Koža se obnavlja, i ako je brzo pocrnela, brzo će i nestati površinska preplanulost, kažu stručnjaci. Ako se ne pakujete za još jednu morsku turu, pokušajte da uz nekoliko saveta sačuvate bronzani ten.

Tuširajte se mlakom vodom

Tuširajte se mlakom vodom i blagim sapunom ili kupkom. Prijaće vam i hladan tuš za kraj jer podstiče bolju cirkulaciju. Tuširajte se brzo i mažite kožu kremama bez mnogo trljanja da ne biste skinuli površinski preplanuli sloj kože. Izbegavajte kupke u vrućoj vodi jer one mogu da dehidriraju kožu, što utiče na brže guljenje boje.

Foto: Shutterstock

Neka tuširanje bude kratko, a krema posle kupanja je obavezna

Nakon tuširanja nanesite kremu u malim količinama, dok je koža još vlažna, da bi se lakše razmazala. Veća količina proizvoda za negu guši kožu, pa ne preterujte.

Izbegavajte depilaciju voskom

Da biste sačuvale boju, trebalo bi da izbegavate depilaciju voskom jer osim dlačica vosak skida i tanki površinski sloj kože i tako uklanja preplanulu boju. Umesto voska koristite penu za brijanje i brijač ili aparat za depilaciju.

Foto: Shutterstock

U svakodnevni jelovnik uvrstite šargarepu, bademe, soju, ćuretinu, losos...

Hrana održava boju

Osim upotrebe raznih kozmetičkih proizvoda, hrana je veoma važna u održavanju preplanulog tena. Stručnjaci kažu da treba da jedete namirnice koje su bogate beta-karotenom jer ovaj biljni pigment ne samo da priprema kožu za izlaganje sunčevim zracima nego i produžava rezultat sunčanja. Zato u svakodnevni jelovnik uvrstite šargarepu, bademe, soju, ćuretinu, belanca, sir i losos.

Sunčajte se i dalje

Ukoliko vam se ukaže prilika, idite na bazen i sunčajte se, ali odaberite mesto sa senkom. U senci ćete crneti i dalje, a koža neće goreti. Iako već imate preplanuo ten, obavezno koristite kremu za sunčanje sa određenim faktorom zaštite.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija