• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

30.08.2023

21:00

Vodič kroz blejzere! Odevni predmet koji morate imati u garderoberu

pexels.com

Moda i lepota

Vodič kroz blejzere! Odevni predmet koji morate imati u garderoberu

Podeli vest

Osim što je udoban i uvek u modi, ovaj komad odeće se slaže uz sve i idealan je za svaki stajling.

Udoban, s više namena i uvek moderan, blejzer je onaj komad odeće koji morate imati u garderoberu. Slaže se uz sve i idealan je za stajlinge kojima želite da istaknete ozbiljnu, ali istovremeno opuštenu stranu svoje ličnosti. Uglavnom se nosi uz farmerke, ali može biti i odlična alternativa klasičnom sakou, što znači da ga možete nositi i uz suknje olovka kroja, cigaret-pantalone, haljine... Ako još nemate blejzer ili želite da dopunite kolekciju, predstavljamo vam mini-vodič koji će vam na jednostavan način pokazati kakav bi model trebalo da kupite, prema svojoj građi.

Foto: pexels.com

Slim-fit model vas neće "progutati"

Slim-fit

Ovaj tip blejzera je idealan za žene sitnije građe, jer vas neće "progutati" bilo šta da obučete uz njega. Ovakvi blejzeri su dužine do kukova ili kraći i stvaraju iluziju dužeg donjeg dela tela, odnosno nogu. Takođe je bitna i dužina rukava: ako su predugački, obavezno ih skratite.

Strukturisani

Idealan je za dame sa građom u obliku kruške. Da biste izbalansirali obliji donji deo tela, morate kreirati volumen u gornjem. To ćete uspeti definisanjem ramena, što znači da možete uzeti blejzer s naramenicama (ako je to u vašem stilu) ili model koji ima više strukture u predelu okovratnika.

Foto: pexels.com

Bez kragane i dugmadi

Bez kragne

Ako imate široka ramena, birajte ovaj kroj. Modeli sa ženstvenom linijom i bez kragne idealni su za balansiranje ovog dela tela. Birajte materijale poput krepa ili lana jer neće dodati još volumena koji pokušavamo da umanjimo.

Klasičan

Idealan za visoke žene. Vama je u stvari najlakše da izaberete blejzer, jer vam uglavnom svaki kroj odlično stoji. Jedino šta bi trebalo da izbegavate jeste kratak šav koji može da učini da vam telo izgleda neproporcionalno.

Foto: pexels.com

Model preko kukova izdužuje figuru

Dugačak

Ako imate veće grudi, elegantan blejzer koji ima dužinu preko kukova, ili duži, mnogo će više istaći vašu lepu figuru nego "kockasti" modeli koji "prekrivaju sve". Zašto? Zato što ne dodaju volumen u gornjem delu tela i kreiraju vizuelno duže telo.

Bez dugmadi

Ako je vaše telo građeno kao jabuka, važno je da pažnju usmerite ka grudima, a uklonite je od srednjeg dela tela. Rešenje je da se držite dalje od glomaznih blejzera, a birate lagane i jednostavne koji nemaju nikakvo zakopčavanje i imaju neki zanimljiv rad.

Foto: pexels.com

Večna klasika

Sa trakom ili dugmetom u visini struka

Ako ste građeni kao "peščani sat", cilj je da istaknete najuži deo tela - struk. Odlučite se za blejzere koji imaju traku, kaiš ili dugme u visini struka ili peplum modele.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

06:59

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija