• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.10.2023

20:00

Da vam boje lepo stoje! Izaberite garderobu prema tonu kože (TEST)

Freepik.com

Moda i lepota

Da vam boje lepo stoje! Izaberite garderobu prema tonu kože (TEST)

Podeli vest

Kada niste sasvim zadovoljni izgledom čak i u novoj odevnoj kombinaciji, proverite kako vam se ten slaže s bojom odeće.

Kada biramo boju odeće, mnogi od nas vode računa da se nijansa slaže uz boju kose, aksesoar ili možda šminku, a malo ko obraća pažnju na kožu. Svetski stilisti kažu da je veoma važno da odeću birate, pored modela, i prema boji tena. Ako želite da uklopite odeću sa tenom, uradite test i bićete sigurni da niste napravili promašaj.

Uradite test

Da biste otkrili pravu nijansu kože, ona treba da bude čista i bez ikakvih krema i šminke. Potrudite se da pregledate kožu na prirodnom svetlu. Držite list belog papira uz lice i uporedite boju vašeg tena s njim. Ako vam koža deluje žućkasto, zelenkasto ili svetlobraon, vaš ten ima toplu nijansu, a ako vam je lice roze, plavkasto ili ružičasto - imate hladnu nijansu tena. Sivkasta koža spada u neutralnu nijansu. Sledeći korak je da okrenete šake ka gore i pogledate vene na šaci i zglobovima. Ako su plave ili ljubičaste boje - imate hladnu nijansu kože, a ako su zelene - toplu. Ukoliko vam je teško da odredite boju, onda imate neutralnu nijansu.

Foto: Freepik.com

 Izgledaćete odlično u toplim bojama

Boje za tople nijanse kože

Ako spadate u ovu grupu, za vas su najbolje boje koje se nalaze u prirodi - crvena, boja breskve, zlatna, žuta, koralne nijanse i boja ćilibara. Izgledaćete odlično i u toplim bojama poput maslinastozelene, ljubičastocrvene i boje orhideje. Neutralne boje za vas su bež, nijansa kapućina i braonkastosiva. Izbegavajte nijanse poput ledenoplave, safirne i ametista jer će vam koža izgledati sivo.

Foto: Freepik.com

 Inspirišite se dubinama okeana

Boje za hladne nijanse kože

Najbolje boje za vas pripadaju hladnom spektru, koje su inspirisane dubinama okeana i zimskog godišnjeg doba - svetloplava, duboke ljubičaste nijanse, hladne nijanse lavande, roze, ledenoplava i boja smaragda. Od toplih tonova pristaju vam rubin-crvena, svetla boja vina i nežne žute nijanse. Što se tiče neutralnih, ne izbegavajte sivu i teget, ali ne nosite narandžastu, paradajz-crvenu ni jarkožute nijanse.

Boje za neutralnu nijansu kože

Vi možete da nosite sve boje, ali je najbolje da se držite nežnih i prigušenih umesto da birate jarke nijanse. Birajte boje poput prljavo-roze, žad-zelene ili laguna-plave i kukuruz-žute. Možete nositi i boju kafe, sivu i crnu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija