• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.12.2023

21:00

Kako izabrati nakit prema odeći koju nosite?

Shuterstock

Moda i lepota

Kako izabrati nakit prema odeći koju nosite?

Podeli vest

Postoje određena pravila koja treba poštovati da bi vam nakit bolje stajao.

Kada treba da uklopimo sve komade nakita, ogrlice, minđuše i narukvice sa odećom koju smo odabrali, lako se može dogoditi da se zbunimo.

Da biste sledeći put olakšali sebi izbor nakita, pogledajte ove jednostavne savete koji će vam sigurno pomoći.

Uz košulju

Kada birate košulju, majicu ili haljinu sa ovakvom kragnom, uvek birajte kratke ogrlice sa sitnim visećim detaljima ili višedelne ogrlice koje će ići odmah ispod kragne.

Kabaste priveske koristite samo ako vaš gornji deo nema nabore ili slične detalje, kako ne biste preterali.

Foto: Shuterstock

 

 

Kada nosite gornji deo sa okruglom kragnom

Generalno, ove kragne otkrivaju veliki deo tela, pa bi bilo prikladno da se taj deo popuni glomaznijom ogrlicom od različitog kamenja.

Najbolje bi bilo da kamenje ima okrugli oblik i glatki oblik.

Foto: Shuterstock

 

 

Top bez bretela

Što se tiče majica ili haljina bez naramenica, najbolji izbor bi bile tanke i kratke ogrlice oko vrata sa nekim zanimljivim priveskom.

Foto: Shuterstock

 

 

 

V-izrez

Ova vrsta kragne zahteva nakit sličnog oblika. To mogu biti monolitni privesci u obliku obrnutog trougla ili složenije figure napravljene od različitih elemenata. Još jedan odličan izbor su tanki, viseći privesci.

Foto: Shuterstock

 

 

Asimetrična kragna

Najčešći oblik asimetrične kragne je majica ili haljina sa jednim ramenom.

Da biste napravili elegantan i moderan izgled, pokušajte da izaberete asimetrične ogrlice sa ovom vrstom odeće. Kao alternativu možete izabrati i minđuše.

Foto: Shuterstock

 

 

Rolka

Ako želite da nosite džemper-rolnu ili takvu haljinu, preporučljivo je da izaberete dugačke lančiće od više slojeva, sa biserima ili kamenčićima.

Foto: Shuterstock

 

 

Bela košulja


Uz belu košulju možete nositi diskretan, ali i upadljiv nakit.

Foto: Shuterstock

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija