• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.11.2023

20:00

Vaše ruke prve stare - evo kako da ih negujete i vratite im mekoću

Shutterstock

Moda i lepota

Vaše ruke prve stare - evo kako da ih negujete i vratite im mekoću

Podeli vest

Negovanje ruku zahteva kontinuiranu pažnju i brigu, a primena ovih saveta može da im vrati mekoću i sjaj, čineći ih ne samo lepšim, već i zdravijim.

Ruke su jedan od najizloženijih delova tela i često prve pokazuju znakove starenja. Svakodnevne aktivnosti, kao što su pranje sudova, izlaganje vremenskim neprilikama ili upotreba hemikalija, mogu da doprinesu isušivanju kože i gubitku njenog prirodnog sjaja. Ipak, postoji nekoliko jednostavnih i efikasnih načina kako da negujete svoje ruke i vratite im mekoću.

Redovna hidratacija

Ključ za održavanje meke kože na rukama je redovna hidratacija. Koristite kvalitetnu hidratantnu kremu ili losion koji odgovara vašem tipu kože. Nanesite kremu na ruke nakon pranja ili kad god osetite da su vam suve. Posebnu pažnju posvetite delovima oko noktiju i zanokticama jer su ovi delovi često skloni suvoći i pucanju.

Foto: Shutterstock

Ključ je u redovnoj hidrataciji

Zaštita od sunca

Sunčevi UV zraci mogu da doprinesu starenju kože na rukama. Stoga je važno da koristite kremu za sunčanje sa zaštitnim faktorom na rukama, posebno tokom dužeg boravka na suncu.

Redovno hidriranje noktiju

Pored kože, nokti takođe zahtevaju redovnu negu. Koristite ulja za nokte ili hidratantne kreme specijalno dizajnirane za negu noktiju kako biste ojačali i hidrirali zanoktice i same nokte.

Foto: pexels.com

 

Blagi piling

Jednom ili dvaput nedeljno, koristite blagi piling za uklanjanje mrtvih ćelija sa kože ruku. To će vam pomoći da koža bude glatka i da se bolje upije hidratantna krema.

Nošenje rukavica

Tokom hladnijih meseci ili prilikom obavljanja kućnih poslova koji mogu da budu agresivni po vašu kožu, nosite rukavice kako biste zaštitili ruke od suvoće i oštećenja.

Foto: pexels.com

Čuvajte svoje ruke

Uravnotežena ishrana

Ishrana bogata vitaminima i antioksidansima može da ima pozitivan uticaj na stanje kože. Konzumiranje voća, povrća, omega-3 masnih kiselina iz ribe ili orašastih plodova pomaže u održavanju zdravlja kože, uključujući i kožu na rukama.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija