• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.12.2023

21:20

Trikovi za šminkanje prema boji očiju! Tamne senke za dublji pogled

Shutterstock

Moda i lepota

Trikovi za šminkanje prema boji očiju! Tamne senke za dublji pogled

Podeli vest

Siva, ljubičasta i topliji tonovi najbolje pristaju plavookim damama, dok zelene oči vole pastelne i braon tonove...

Ponekad i skupa šminka renomiranih svetskih kuća ne može vam pomoći da izgledate bolje ako ne umete da je koristite pravilno. Zato se šminkeri ubrajaju među najtraženija zanimanja, jer dobro znaju kako da upotrebe mejkap uz određeni oblik lica, boju očiju ili kose.

Da biste bili zadovoljni odrazom u ogledalu posle šminkanja, nije važno da li vam se lično neka boja senke dopada, već da li vam pristaje, poručuju šminkeri. Oni su na vreme savladali tehniku kombinovanja boja senki i očiju. Probajte i vi!

Plave oči vole tople tonove. Odgovaraju im i siva, srebrna i platinasta senka. Ukoliko želite da uveče izgledate tajnovito i postignete pogled zavodnice, slobodno upotrebite neku svetlucavu senku ili napravite "smouki ajz" sivim i ljubičastim nijansama. Tada na trepavice nanesite plavu maskaru jer će ona naglasiti dubinu očiju. Uz lepe plave oči dobro ide i iscrtana tuš-linija, ako vam kapci nisu spušteni.

Foto: Shutterstock

Plave oči vole tople tonove

Tamne oči su idealne za šminkanje. Pristaju im tonovi sive, zelene boje, ali čak i oni najtamniji poput šljive. Na tamnookima neće biti ružna ni zlatna senka, pa ako je niste dosad probali, ne čekajte. To će možda biti vaš izbor i za novogodišnju noć.

Foto: Shutterstock

Tamne oči su idealne za šminkanje

Zelene oči naglasite pastelnim i braon tonovima. Uz ovakve oči čak bolje idu sivi nego ljubičasti tonovi, iako mnoge zelenooke dame posežu baš za tom bojom. Profesionalni šminkeri objašnjavaju da ova kombinacija uopšte ne postiže pravi efekat - boja očiju se gotovo i ne primećuje. Za večernje izlaske ili novogodišnji parti za zelene oči idealna je bronzana ili zlatna.

Krupnije oči u nekoliko poteza

Veštim pokretima i odgovarajućom šminkom sitne oči mogu postati krupne. Evo kako. Na kapke nanesite prvo svetlu senku, a samo na liniji pregiba tamniju nijansu. Trudite se da prelaz ne bude vidljiv. Belom ili bež olovkom povucite liniju na donjem unutrašnjem delu oka. To vizuelno povećava oko.

Trudite se da vam kapci budu što svetliji, a da tamnu senku koristite veoma malo.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija