• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.01.2024

22:40

Hladan lak duže traje! Pet ključnih saveta za lakiranje noktiju

Shutterstock

Moda i lepota

Hladan lak duže traje! Pet ključnih saveta za lakiranje noktiju

Podeli vest

Topla voda i visoka temperatura menjaju strukturu laka, pa se zato češće ljušti i puca...

Lepe ruke sa besprekorno nalakiranim noktima sebi može priuštiti svaka žena i bez skupih tretmana i preparata za negu. Ako pravilno koristite i čuvate lak za nokte, duže će trajati bez oštećenja.

1. Sirće

Nokti, kao i koža imaju svoju prirodnu masnoću koja ih štiti, ali upravo ta masnoća skraćuje vek laku na noktima. Pre lakiranja na komadić papirne maramice nanesite malo sirćeta i njome dobro istrljajte nokte od vrha do korena.

Foto: pexels.com

Pre lakiranja na nokte nanesite bazu, i to sjajnu, umesto mat 

2. Baza

Pre lakiranja na nokte nanesite bazu, i to sjajnu, umesto mat. Sjajna površina delovaće poput lepka, pa će sloj laka preko nje biti postojaniji.

3. Mešavine

Lakovi za nokte koji sadrže sitna zrnca poput sedefa ili šljokica mnogo su trajniji i jednostavniji za održavanje. U slučaju da ne volite svetlucavo, u lak ulijte malo običnog, drugog laka u boji koja vam najviše odgovara, dobro ga protresite i dobićete originalnu i trajniju nijansu.

4. Iz frižidera

Toplota smeta laku jer se pod njenim dejstvom proređuje, a takav neće biti dobar ni na noktima. Sat vremena pre korišćenja stavite lak u frižider! Nokti će vam duže biti uredni i lepi.

Foto: Shutterstock

Nokte namažite posle tuširanja, nikako pre

5. Posle tuširanja

Izbegnite kupanje i tuširanje neposredno posle lakiranja noktiju. Bez obzira na to što ste sačekali da se prirodno osuše, topla voda utiče na površinsku strukturu laka, pa će početi da puca i da se ljušti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija