• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.01.2024

19:20

Samo ovaj popust vam se isplati! Pet pravila za kupovinu na rasprodaji

Shutterstock

Moda i lepota

Samo ovaj popust vam se isplati! Pet pravila za kupovinu na rasprodaji

Podeli vest

Pretresite ormar, uočite šta vam nedostaje i krenite u potragu baš za tim stvarima. Nipošto ne kupujte stvari samo zato što su jeftine.

Da se ne biste kasnije žalili da ste potrošili previše para na bespotrebne stvari, pogledajte šta bi još trebalo da uradite kada krenete (i pre nego što krenete) u pohod na rasprodaje.

Priprema

Prvo, presložite ormar i bacite ono što godinama niste nosili. Nepisano je pravilo da sve što niste obukli dve poslednje godine odmah izbacite. Zapišite šta vam nedostaje, i ranom zorom, uz dobar doručak, prostudirajte spisak još jednom. Obujte udobne cipele i odeću koju možete lako da skinete.

Foto: Shutterstock

Presaberite se koliko para možete da potrošite

Budžet

Drugo, odredite koliko para možete da potrošite. Može vam se učiniti da je nešto izuzetno povoljno, poput ponuda dva po ceni jednog ili sl., ali dobro razmislite da li vam to treba.

Društvo

Treće, povedite nekog bliskog ko je dovoljno iskren prema vama da vam kaže da li vam nešto dobro stoji i naročito kada je vreme da se stane sa kupovinom.

Foto: Shutterstock

Birajte iskreno društvo

Firmirano

Četvrto, obavezno svratite i u radnje sa markiranom garderobom. Iako ih inače zaobilazite, jer nemate tako dubok džep, sada je i njihova roba na sniženju. To posebno važi za klasične komade koji se nose godinama. Dobro skrojen sako, suknja, kvalitetne farmerke poznatog brenda ne menjaju se svakodnevno.

Probanje

Peto, obavezno probajte garderobu, ma koliko dugo se čekalo u redu ispred kabina. Najgore je ako kupujete nešto samo zato što je jeftino.

Na dobitku ili na gubitku

Popustom od 10 ili 20 odsto ne dobijate mnogo. Osim što postoji mogućnost da vam se sledeće godine kupljena odeća neće sviđati, izbegnite gurkanja u garderobi i čekanje u redovima. Izbegavajte i popuste od 70 odsto i više jer se takva odeća s razlogom prodaje "za dž". Najčešće je reč o kolekcijama kojima je pre mesto u nekom autletu. 


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija