• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/A.Adamović

17.04.2024

19:00

Fatalne i u šestoj deceniji! Čudotvorna prirodna krema zbog koje koža Vesne Dedić blista i joga lica u koju se kune Snežana Dakić

Shutterstock, Aleksandar Jovanopvić Cile, Zoran Sinko

Moda i lepota

Fatalne i u šestoj deceniji! Čudotvorna prirodna krema zbog koje koža Vesne Dedić blista i joga lica u koju se kune Snežana Dakić

Podeli vest

Dobra nega lica u kasnim pedesetim zaista može da promeni vaš izgled i podmladi vas, a u prilog tome govore naše poznate dame koje na pragu šeste decenije izgledaju kao da im je vreme stalo još u četrdesetim godinama.

Zahvaljući prirodi i gravitaciji, u srednjim godinama postaju upadljivi znakovi starenja duboke bore, pege od sunca, gubitak volumena kože. Sakupili smo sve savete negovanih žena koje su zašle u šestu deceniju koji su vam neophodni da napravite najbolju rutinu nege lica koja će vas podmladiti i u kasnim pedesetim.

Voditeljka i spisateljica Vesna Dedić (56) i dama od stila Snežana Dakić ( 55) otkrile su kako godinama održavaju svoju lepotu.

Pored osnovne nege, sve tri su se složile da je jako važno da ste vitki, jer ispunjen život i redovna fizička aktivnost odgovorni su za osmeh, koji je najlepši ukras svakog lica. Prihvatite odgovorno svoje godine, budite nežni prema svojoj koži, jer biti u šestoj deceniji danas znači da ste na pola puta. 

Tajna prirodne lepote Vesne Dedić

Poznata spisateljica kaže da je kvalitetna nega jako bitna u očuvanju kvaliteta kože, a samim tim i ženske lepote. Ona se godinama neguje po istom šablonu za koji kaže da joj najviše prija i donosi najbolje rezultate. 

-  Posle jutarneg i večernjeg tuširanja stavljam serum i kremu na lice, ulje ili kremu na telo.  Dnevna i večernja šminka su mi iste: bb krema sa zaštitnim faktorom, rumenilo i karmin. Uveče dodam maskaru i neku senku na donje kapke. Svaki dan imam neki oblik fizičke aktivnosti, šetnja sedam kilometara ili bazen i akvabik. Jednom u tri meseca odlazim na razne tretmane lica koji su bez botoksa i filera - kaže Vesna i dodaje da je serum od smilja neizostavni deo njene bjuti rutine:  

- U mom toaletnom stočiću se nalaze i serumi i kreme od smilja, ali i poznati brendovi. Moje iskustvo govori da je dobro stalno menjati proizvode i proverenim se vraćati. Cena proizvoda nije garancija da će i vama taj način nege odgovarati.

Foto: Branko Pantelić

 

Vesna neguje prirodan izgled i nije neko ko podleže estetskim korekcijama ulepšavanja, ali smatra da je u nekom životonom periodu potrebno primeniti takvu vrstu tretmana.  

Foto: Zoran Sinko

 

 

- Veliki sam protivnik estetskih korekcija sve dok se ne završi sazrevanje jednog tela. Nisam do sada razmišljala niti o jednoj, ali mislim da ću se u jednom momentu pre svega kao tv lice obratiti hirurgu za zatezanje donje trećine lica. Od svoje četrdesete sam počela da koristim mezoterapiju, mezoniti, a posle pedesete koristim nekoliko inovativnih tretmana. I naravno za jedrinu kože je bitna i kilaža.

Vesna ističe da je tajna njene lepote između ostalog i u bjuti rutini koju svakodnevno koristi za lice i telo.

- Serum od smilja na vlažno lice i obično bebi ulje na mokru kožu posle tuširanja - otkriva naša sagovornica.

Joga lica zbog koje Snežana Dakić blista

Dama od stila ili života u trendu voditeljka Snežana Dakić slovi za lepu i negovanu ženu kojoj godine ne mogu ništa. Snežana smatra da je nega deo svakodnevne rutine kao što je higijena, ali da ne treba biti opterećen i pronaći ono što vama najviše prija i odgovara.  

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

 

- Nemam neke posebne rutine nege, ali poslednjih par meseci upražnjavam jogu lica. Nakon umivanja stavim losion P50 i onda dok utrljavam kremu, blago izmasiram lice, vrat i dekolte, a potom razgibam vrat i ramena i uradim nekoliko vežbi za mišiće lica. Primetila sam efekte i svima bih preporučila. Što se tiče nege tela, nakon tuširanja namažem se mlekom za telo koje sadrži pantenol i to je to. Takođe, dobrodošli su kozmetički tretmani čisćenja lica, pilinzi i masaža lica. A povremeno treba i piling tela uraditi. Koristim malo krema, jer mi je koža masna. Ja koristim farmaceutske kreme. Mada su i prirodne jako dobre - kaže Snežana i dodaje da je kvalitetna nega jako bitna još od perioda adolescencije.

Bjuti savet Snežane Dakić

Poznata voditeljka ljubitelj je prirodnog izgleda, a njen bjuti savet podrazumeva pravilnu negu i minimalno šminkanje.

- Redovno perite kosu i zube, skidajte šminku svako veče, za početak. Potom, odaberite dobar antirid za negu kože oko očiju i to koristite već od adolescentskog doba, da vam se ne stvore bore, pošto je tu koža tanka i nema lojnih žlezda, pa mora da se hrani spolja. Ako imate bubuljice, idite kod dermatologa i kod kozmetičara. Neka vam kosa bude zdrava i negovana, uredno podšišanih krajeva, a ne suva i iskidana. Ako mene pitate, izgledajte što prirodnije: hajlajter, rumenilo, maskara i sjaj za usne. Lepota je kada izgledate prirodno, čak i ako ste to postigli uz pomoć estetske medicine - zaključila je naša sagovornica.

Naša sagovornica ističe da nega treba da bude deo svakodnevnog života, a naročito od doba puberteta.

-  Možete i sami dosta toga, a za problematičan ten, preporučujem redovno čišćenje kod dobrog kozmetičara. Ljudi se opterećuju očuvanjem mladosti i lepote, pa stalno pričaju o tretmanima i receptima za večitu mladost. Ili su non-stop u strahu od bora. Ne stari se brzo. Devojke se već sa 20, 30 godina brinu da su ostarile.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

Estetska medicina i korekcije uzele su maha, pa pojedine žene duboko zađu u ovu vrstu ulepšavanja pa svoj fizički izgled dovedu do neprepoznatljivosti. Snežana je pobornik svega što je umereno i kako kaže treba pospešiti prirodnu lepotu, a ne izobličiti. 

- Mislim da su dobri laseri, radiotalasni tretmani, prp, mezoterapije, biorevitalizacije. To je sve neinvazivno, pojačava samu kožu i ne menja izgled. Sa hijaluronskim filerima treba biti umeren  i minimalno ih koristiti, da se ne dobije izvestačen izgled. Lično mi se ne dopada "natečeno" i transformisano lice, to mi uopšte nije lepo i vidi se da je "fejk". Estetika treba da podrži našu prirodnu lepotu. Da nas malo "podigne", ali ne da nas izobliči. U starijim godinama, kada imamo veliki višak kože, mislim da jedino ima smisla hirurški fejs lifting - kaže Snežana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šok! Zelenski ovo nije očekivao! Stigle loše vesti iz Amerike! Prvo se radovao kao malo dete, a sad...
Planeta

Šok! Zelenski ovo nije očekivao! Stigle loše vesti iz Amerike! Prvo se radovao kao malo dete, a sad...

SAD će poslati još "patriot" projektila Ukrajini i potrošiće šest milijardi dolara za jačanje domaće proizvodnje oružja za podršku Kijevu, pošto administracija Džozefa Bajdena počinje da deli sredstva koja je Kongres odobrio ranije ove nedelje. Ministar odbrane Lojd Ostin, SiKju Braun, šef Združenog generalštaba, saopštili su da će dodatni paket od šest milijardi dolara obezbediti vojnu pomoć od američkih odbrambenih kompanija, što znači da će biti potrebno više vremena da stigne do Ukrajine, ali bi trebalo da ojača njenu odbranu na duže, objašnjava "Fajnenšel tajms".

30.04.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija