• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

01.10.2024

16:00

4 modne greške na tuđem venčanju! Ovako nikako ne smete da se obučete, a bela boja je strogo zabranjena

Shuterstock

Moda i lepota

4 modne greške na tuđem venčanju! Ovako nikako ne smete da se obučete, a bela boja je strogo zabranjena

Podeli vest

Mnogi se pitaju koje su to neprimerene modne kombinacije koje možete da ponesete za neko venčanje, osim u slučejevima kada je dress code striktno naveden. Ovo su najčešće modne greške pri izboru odeće za venčanje.

Najpoznatija pravila iz modnog bontona definitivno su ona kako se na venčanje ne dolazi u belim odevnim komadima, ali lista svega onoga čega bi zvanice na venčanju trebalo da se klone daleko je duža od ovih svima dobro poznatih primera.

Belo u svim varijantama 

 Na nečije venčanje je primereno obući belo jedino u slučaju kada je bela boja navedena kao "dress code" i ni u jednom drugom.

Ovo pravilo takođe važi i za svu odeću u svetlijim nijansama koja bi mogla da izgleda kao bela, kao i za bele komade s printom, a mnogi su modni znalci složni da je od nekog komada bolje odustati čim nismo ni sami sigurni da li je primeren ili ne.

Foto: Shuterstock

 

Modni odabir u boji venčanja 

Kao gosti, poslednje što želimo je da se stopimo sa dekoracijama i temom venčanja, pa je uvek dobra ideja da pokušate unapred da dobijete informacije o nijansama i bojama koje će na primer biti kao dekoracija, a zatim odabrate odeću koja je u potpuno suprotnim tonovima.

Dobar pokazatelj teme venčanja neretko je i sama pozivnica, pa ako, na primer, primetite da se ponavlja kraljevsko plava nijansa ili boja paprati, verovatno je najbolje da izbegavate te iste boje, kao i sve slične nijanse.

Provokativna odeća 

Koliko god voleli odeću u kojoj se osećamo samouvereno, osnaženo i seksi, definitivno na nečijem venčanju ne želimo da se pojavimo u nečemu što bi potencijalno moglo da uvredi mladence, druge goste ili decu, pa komadi koji otkrivaju previše kože nikada nisu dobra ideja.

Primereno je da koketirate sa seksepilnošću kroz (ne prevelike) proreze, mrežaste tkanine i haljine s otvorenim leđima. Na tragu ovoga, primereni nisu ni komadi koji su prekratki i/ili preuski, te su samim tim neukusni, makar i prekrivali dobar deo tela, a niko neće blagonaklono gledati ni na odeću s predubokim dekolteom, onu ispod koje proviruje donje rublje ili je ono preterano vidljivo zbog preprozirnih materijala haljine.

Važno je da zapamtite da su venčanja sveta prilika, pa je, ako se ceremonija održava u crkvi ili nekoj drugoj ustanovi koja zahteva određeni kodeks oblačenja, primereno iskazati poštovanje prema mestu na kojem se izmenjuju zaveti i kroz odeću koju nosimo. To ne znači da morate da se obučete vrlo čedno, već samo da biste za vreme same ceremonije trebalo da pokrijete ramena ešarpom ili sakoom.

Foto: Shutterstock

 

Neobavezna odeća 

Jasno nam je da je teško ne obožavati sve one najudobnije komade odeće koje imamo u svojoj garderobi, ali svemu što nije dovoljno svečano i formalno nije mesto ni na jednom venčanju, osim eventualno onome koje se održava na nekoj plaži ili u šumi te samim tim nalaže nešto drugačiji kodeks oblačenja.

Dakle, na venčanje se ne ide u japankama, kratkim pantalonama, farmerikama ili bilo čemu drugome napravljenom od teksasa, kao ni komadima od svečanijih materijala sa na primer iscufanim rubovima ili namerno pocepanim detaljima. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Šta znači biti pametan Srbin? U savremenom društvu živimo kao bića bez svesti! (VIDEO)
Live TV

Šta znači biti pametan Srbin? U savremenom društvu živimo kao bića bez svesti! (VIDEO)

Kažu da je uporna manipulacija putem javnih glasila dovela do toga da se vrši ogroman uticaj na mozgove. Ako bismo se vratili u prošlost, setili bismo se Milana Grola koji je napisao da nikada nije želeo da bude ni veliki ni mali Srbin, već pamentan Srbin. Šta znači biti pametan Srbin u 21. veku? Na ovu temu u emisiji "Stav" govrili su istoričar Bojan Dimitrijević i Slavoljub Kačarević.

01.10.2024

13:39

Šiptari pretukli srpsku porodicu u Gračanici! Policija "ne zna ništa", a Kurti samo trlja ruke! (VIDEO)
Live TV

Šiptari pretukli srpsku porodicu u Gračanici! Policija "ne zna ništa", a Kurti samo trlja ruke! (VIDEO)

Na jučerašnji dan 1998. godine iz zasede su ubijena petorica srpskh vojnika, dok su dvojica teško ranjena. Odgovorni za ovo su pripadnici OVK kojima se još uvek sudi u Hagu. U Gračanici se dogodio još jedan napad na srpsku porodicu. Da li će pravda ikada biti zadovoljena? Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Lazar Stević, dopisnik Informera sa KiM, državni sekretar Nikola Vukelić i Demo Beriša, predstavnik Matice Albanaca u Srbiji.

01.10.2024

10:01

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Italijani rigorozni! Evo kakvi su uslovi za ulazak na "San Siro"! (FOTO/VIDEO)
Crvena zvezda

Italijani rigorozni! Evo kakvi su uslovi za ulazak na "San Siro"! (FOTO/VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde večeras od 21 čas gostuju Interu na čuvenom stadionu "San Siro", u meču drugog kola Lige šampiona (RTS1, Arena Premium). Prema izveštaju našeg dopisnika iz Milana, italijanske vlasti preduzele su sve neophodne mere bezbednosti, pa će se prilikom ulaska na stadion, osim karte i ličnih dokumenata, od navijača tražiti i pasoš.

01.10.2024

17:00

Planeta

Zabava

Godišnjica smrti slikara Ratka Lalića obeležena  otvaranjem izložbe  “Sećanje - zapisi iz prirode” u galeriji Sanjaj
Kultura

Godišnjica smrti slikara Ratka Lalića obeležena otvaranjem izložbe “Sećanje - zapisi iz prirode” u galeriji Sanjaj

Izložba dela akademskog slikara Ratka Lalića pod nazivom "Sećanje - Zapisi iz prirode" otvorena je u galeriji "Sanjaj" na inicijativu vlasnice galerije Sanje Janković, a autor izložbe je umetnikov sin Vladimir Lalić. Na izložbi povodom godišnjice smrti slavnog slikara je izloženo 15 radova, a većina su po prvi put predstavljeni javnosti. Izložba će biti otvorena do 10. novembra.

01.10.2024

11:52

Džet set

Srbija