• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.11.2023

17:00

Ostrva u Španiji koja su raj za ljubitelje prirode! Idealna su i za avanture u prirodi i za miran odmor

Shuterstock

Putovanja

Ostrva u Španiji koja su raj za ljubitelje prirode! Idealna su i za avanture u prirodi i za miran odmor

Podeli vest

Nekoliko ostrva u Španiji izdvajaju se svojim prirodnim lepotama.

Ova ostrva omiljena su među turistima koji od odmora traže nešto više. Svako od njih je specifično, a odlikuju ih prelepa priroda i prizori od kojih zastaje dah. 

La Gomera, Kanarska ostrva

La Gomera je drugo najmanje ostrvo na Kanarskim ostrvima. Ono je bujan tropski raj sa prelepim zelenim brdima, plantažama banana, tradicionalnom kulturom i istorijom.

Kristofer Kolumbo je prvo ovde isplovio, pre nego što je otišao za Indiju. Sadrži prelepe puteve za šetnju po drevnim suptropskim šumama, terene za golf i zaštićeni nacionalni park - Garahonaj.

Foto: Shuterstock

 

 

Formentera, Balearska ostrva

Ostrva, tirkizna voda i klima čine Formentera ostrvo malim draguljem Mediterana. Udaljeno je kratkom vožnjom trajekta od Ibice i idealno je mesto ako tražite miran i smiren odmor.

Čiste vode Formentera ostrva su dom posedonija biljaka. Iako žive u vodi, ne spadaju u alge, već u prave biljke sa korenjem, stabljikom i lišćem koje čisti vodu. Ove biljke okružuju ostrvo i čini pravu podvodnu džunglu, koja je proglašena svetskom baštinom prema UNESCO - u, još 1999. godine.

Foto: Shuterstock

 

 

La Palma, Kanarska ostrva

La Palma je pravi raj za astronome i ekološke putnike. U poređenju sa njegovom malom veličinom, ostrvo ima raznolike pejzaže. Vulkanski pejzaži koji izgledaju kao Mars, zelena brda, pa čak ima i snega na vrhovima planina u toku zime.

 Najbolji način da doživite netaknutu prirodu ostrva je da pešačite kroz Caldera de Tabuirente nacionalni park. Tamo ne postoji svetlosno “zagađenje”, pa čisto nebo privlači mnoge atronome širom sveta da dođu. Astrofizička opservatorija, koja se nalazi na ovom ostrvu, jedna je od najvažnijih u severnoj hemisferi.

Foto: Shuterstock

 

 

El Hiero, Kanarska ostrva

El Hiero je netaknuta čudesna zemlja za ronjenje. Takođe je i najmanje Kanarsko ostrvo sa samo 10 000 stanovnika. Kristalno čisto more nudi savršeno mesto za ronjenje sa jedinstvenim morskim životom. Vulkanski pejzaž sa drevnim drvećem stvara zaista prelep pejzaž.

Istražite ostrvo pešačeći, jašući konja ili vožnjom bicikla i upoznajte se sa malim selima i lokalnom kulturom i kuhinjom. Probajte svežu ribu, ručno pravljen sir i biljke. Ostrvo je odlično za ronjenje i posmatranje kitova.

Foto: Shuterstock

 

 

Lanzarote, Kanarska ostrva

Jedinstvene znamenitosti Lanzarote ostrva su crne peščane plaže, kao i prelepi pejzaži. Timanfaja nacionalni park nudi najveći i najimpresivniji vulkanski pejzaž koji možete da vidite u Evropi. Možete probati jela koja su spremana na toploti vulkana i gledati kako se voda istog trenutka pretvara u paru.

Lanzarote je jedno od najboljih ostrva u Kanarskim ostrvima. Papagajeva plaža je poznata po svom zlatnom pesku, azurnoj vodi i prirodnom okruženju. Lanzarote takođe ima i internacionalni aerodrom koji u ponudi ima mnoge niskobudžetne letove iz Evrope.

Foto: Shuterstock

 

 

Menorka, Balearska ostrva

Menorka je dragulj koje liči na ostrvo, lociran pored Majorke. Nudi poseban mir na Mediteranskom moru. Ostrvo ima najlepše, relativno prazne plaže i kristalno čistu vodu. Neke plaže su odlična mesta za surfovanje na vetru i plovidbu.

Ovde možete da istražite drevne ruševine ostavljene od strane praistorijskih civilizacija ili da pešačite sami po putu koji obavija obalu. Ostrvo ima pećinske sisteme i iskope za istraživanje. Za one koje interesuje istorija i arhitektura, tu je zanimljiva tvrđava La Mola.

Foto: Shuterstock

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Građani, ovo je važno! Oglasio se PIO fond!
Društvo

Građani, ovo je važno! Oglasio se PIO fond!

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje osigurava na penzijsko i invalidsko osiguranje sva lica koja su po Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju obavezno osigurana i koja su se uključila u ovo osiguranje, bez obzira na to da li su u pitanju zaposleni, osiguranici samostalnih delatnosti ili poljoprivrednici.

30.04.2024

17:23

TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija