• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.11.2023

22:40

Kuda za vikend? Počinje božićni vašar koji je proglašan za najlepši u Evropi

Nacionalna turistička organizacija Mađarske

Putovanja

Kuda za vikend? Počinje božićni vašar koji je proglašan za najlepši u Evropi

Podeli vest

Božićni vašar ispred Bazilike Svetog Stefana u Budimpešti je, prema glasovima 374 000 putnika, proglašen najboljim božićnim vašarom u Evropi na sajtu European Best Destination. I to treći put zaredom...

Božićna čarolija ispred Bazilike Svetog Stefana počinje 17. novembra i trajaće sve do 1. januara 2024. U skladu s ovogodišnjim sloganom "Gde vas ljubav uzme za ruku", na ovom trgu vas očekuje veliko klizalište, 120 izlagača zanatskih proizvoda, bogata gastronomska ponuda, kao i lajt-šou koji se svake večeri projektuje na pročelju bazilike.

Foto: Nacionalna turistička organizacija Mađarske

Božićni vašar ispred Bazilike Svetog Stefana

Cela Budimpešta je već od druge polovine novembra obavijena mirisom medenjaka, dimnjak kolača, pečenog kestenja, štrudle od maka i sve što vam je potrebno jeste šolja popularnog kuvanog vina da se zagrejete. U Budimpešti vas duh Božića, takođe, očekuje i na Trgu Verešmarti uz brojne koncerte i Deda Mraza koji ovde sleće 6. decembra, potom u Obudi na Trgu Fe, sa velikom novogodišnjom jelkom, dok će ispred zgrade Balna, na peštanskoj strani Dunava, biti postavljeno veliko klizalište, ali i organizovani džez i bluz koncerti.

Foto: Nacionalna turistička organizacija Mađarske

Lajt-šou na pročelju bazilike

No to nije sve što Budimpešta ima da ponudi. Između Elizabetinog i Lančanog mosta biće organizovan sajam zanata praćen brojnim koncertima, a u gradskom parku će posebno uživati čitave porodice uz 3d lajt-šou i iznenađenja za najmlađe.

Evropska prestonica kulture

I drugi mađarski gradovi su pripremili nezaboravno božićno slavlje. Posetite magični Eger, u kom se od 24. novembra do 25. decembra na Trgu Dobo zimska čarolija upotpunjuje zanatskim proizvodima i najboljim mađarskim jelima.

I Vesprem, ovogodišnja Evropska prestonica kulture, u starom gradu dočekuje posetioce tokom četiri adventska vikenda, nudeći im brojne koncerte i bogat program praćen božićnom pijacom.

Pečuj je ove godine, počev od 1. decembra, spremio posebnu poslasticu za najmlađe u vidu kuće Deda Mraza, koja se može posetiti, a tu su i lajt-šou, ceremonija paljenja sveća nedeljom, gospel hor iz SAD-a i prateći salon vina. Iako centralni božićni market u Pečuju traje do 24. decembra, sve do 7. januara, na Trgu Sečenji biće postavljena velika jelka i štandovi sa hranom i vinom.

 

 

A u Segedinu, od 24. novembra do 24. decembra, na Trgu Dom moći ćete da uživate u velikom klizalištu, predstavama žonglera sa vatrom, svetlosnim projekcijama i da svoje omiljene trenutke zabeležite na specijalnom mestu za selfije.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sara Ćirković šampionka Evrope!
Ostali sportovi

Sara Ćirković šampionka Evrope!

Kakav uspeh za srpski sport! Mlada srpska bokserka Sara Ćirković (19) osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je u finalu šampionata u Beogradu, u kategoriji do 54 kg, ubedljivo savladala Rumunku Lakramioaru Perijok.

27.04.2024

18:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija