• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/J.G.

09.02.2024

11:40

Čudo neviđeno! Voz prolazi kroz zgrade, stanovi plutaju po vodi, pumpe su na krovovima (VIDEO)

Instagram/infinitix_yt

Putovanja

Čudo neviđeno! Voz prolazi kroz zgrade, stanovi plutaju po vodi, pumpe su na krovovima (VIDEO)

Podeli vest

Čungking se smatra najluđim gradom u Kini, a iz više uglova deluje kao da ste zakoračili u neku naučno fantastičnu budućnost.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Infinitix (@infinitix_yt)

 

Mnogi ljudi, koji su ljubitelji putovanja, vole da otkrivaju nove destinacije i obilaze razne gradove. Iako sigurno svaki novi grad ima nešto posebno po čemu biste ga upamtili, sigurni smo da još uvek niste naišli ni na jedan poput Čungkinga.

Čungking se nalazi u Kini, a na jednom Instagram profilu naišli smo kratko, ali vredno objašnjenje zbog čega se baš on smatra najluđim gradom.

- Ovo je najluđi grad u Kini. Videti zgradu kako pluta po vodi možda nije uobičajno, ali je u ovom gradu sasvim normalno. Ovo je Čungking i smatra se jednim od najfuturističnijih gradova na planeti. Na primer, videti voz koji prolazi kroz stan, nije nešto što biste očekivali, ali u ovom gradu je sasvim normalno. Benzinske pumpe su na krovovima zgrada, a ako to nije dovoljno neobično, ovaj grad ima jednu od najdubljih podzemnih železnica, tj. metroa, koji ide do 94 metra, što je ekvivalent zgradi koja ima 31 sprat. Određeni putevi u ovom gradu su poput lavirinta, pa je važno da ne napravite pogrešno skretanje - navodi se u snimku, koji krije još jedno iznenađenje.

U snimku se vidi deo grada, koji izgleda takoreći kao da je u pitanju standardno prizemlje, međutim, kada devojka priđe jednom balkonu, shvatite da je u pitanju 22. sprat zgrade.

Kako sve to izgleda, pogledajte u videu sa početka teksta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija