• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.02.2024

10:50

Znate li zašto stjuardese sede na rukama prilikom poletanja aviona? Odgovor će vas zaprepastiti (VIDEO)

Printscreen TTikTok/ _hennylim_

Putovanja

Znate li zašto stjuardese sede na rukama prilikom poletanja aviona? Odgovor će vas zaprepastiti (VIDEO)

Podeli vest

Dvadesetdevetogodišnja stjuardesa Lim otkrila je u videu na TikToku tajne postupka koji je obavezan na početku leta, kako bi se smanjio rizik od eventualnih telesnih povreda.

Pripremite se za šokantnu istinu. Poletanje aviona ponekad može dovesti do problema. Ali kada su nevolje u toku, poseban položaj tela može veoma da pomogne stjuardesama.

 - Da li ste se ikada zapitali zašto članovi kabinskog osoblja sede na rukama tokom poletanja i sletanja? - upitala je Heni Lim, stjuardesa avio-kompanije na Filipinima u video snimku objavljenom na TikToku.

- To se zove pozicija – podrška - dodala je ona, a prenosi Njujork post.

U snimku, koji ima više od 30.000 pregleda, Lim je otkrila tajne fascinantnih bezbednosnih procedura koje ona i njene kolege moraju da prate.

 

@_hennylim_ Why do cabin crew sit on their hands while in their jumpseats? Check this video out to know! Special guest for today’s video: Clare demecillo Follow my Official Facebook Page: “Henny Joyce Lim” Follow me on Instagram: _hennylim_ #fyp #HJL #cabincrewlife #bracingposition #cebupacific #groundstop ♬ Aesthetic - Tollan Kim

 

 - Ovaj položaj uključuje čvrsto nošenje pojasa, uspravno stajanje, sedenje na rukama sa dlanovima okrenutim nagore, uvučenim palčevima i opuštenim rukama i postavljanje stopala ravno na pod -  objasnila je Heni.

- Cilj je da se telo zadrži u krutom položaju kako ne bi došlo do povrede u slučaju neplanirane vanredne situacije -dodala je ona.

Foto: Shuterstock

 

 

Lim i kolega su demonstrirali takvo držanje, privezujući se za svoja sedišta i podvlačeći ruke ispod tela ukočeni u jednom položaju.

- Ovo ograničava kretanje tela tako da je manja šansa za povredu ako postoji problem - objasnila je ona.

Oni koji su pogledali video bili su zapanjeni šokantnim otkrićem. Mnogi ljudi su žalili one koji često lete zbog stalnog stresa koji doživljavaju i zbog stalnog pripremanja za nesreću.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija