• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.06.2024

18:00

Ovo su najbolji dani za putovanje avionom! Stručnjaci otkrili kad najmanje ima gužve

Shuterstock

Putovanja

Ovo su najbolji dani za putovanje avionom! Stručnjaci otkrili kad najmanje ima gužve

Podeli vest

Stručnjaci su otkrili koji su najbolji dani za putovanje avionom, a koje dane treba izbegavati.

Petak i nedelja su veoma prometni dani i zbog toga avioni možda čekaju u redu za poletanje, zadržavajući druge avione.

Kada jedan avion kasni na sletanje, on će takođe kasniti na putu do sledećeg aerodroma, što može da izazove niz odloženih letova.

Preporuka je da, ako možete, letite utorkom, sredom i subotom, kada su aerodromi manje zauzeti i kada je veća verovatnoća da ćete brzo pronaći sledeći let.

Foto: Shuterstock

 

 

Prvi let u toku dana takođe vam može osigurati da izbegnete kašnjenja, jer su noćni letovi ređi od dnevnih letova i avion će verovatno biti spreman za ukrcavanje.

Ako slučajno dođe do otkazivanja ili kašnjenja leta, takođe ćete imati više opcija leta tokom  dana kako biste stigli na odredište.

Foto: Shuterstock

 

Sledeća najbolja opcija leta je da letite drugim jutarnjim letom. Isto tako, najbolje je rezervisati let bez presedanja. 

Naime, statistika navodi da čak jedan od pet letova kasni, pa ako to imate u vidu najbolje je da izaberete direktan let.

Stručnjaci takođe savetuju da, ako već morate da presedate, ostavite sebi tri sata, ako letite međunarodnim letovima.

Važno je uzeti u obzir i vremenske uslove kada rezervišete povezane letove kako biste izbegli eventualne vremenske nepogode, prenosi New York Post.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!
Politika

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!

Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije mora hitno da reaguje i donese nova ovlašćenja službama bezbednosti po pitanju njihovih nadležnosti, organizacije i reagovanja, saopštio je danas prof dr Miroslav Bjegović specijalista za terorizam i organizovani kriminal i savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

29.06.2024

20:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija