• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.07.2024

17:00

Top 5 jeftinih destinacija za letovanje! Bajkoviti pejzaži i sjajna hrana po vrlo pristupačnim cenama

Shutterstock

Putovanja

Top 5 jeftinih destinacija za letovanje! Bajkoviti pejzaži i sjajna hrana po vrlo pristupačnim cenama

Podeli vest

Bajkovite destinacije na kojima ćete se provesti bolje nego na nekim popularnim turističkim mestima, a proći ćete duplo jeftinije.

Postoji mnogo zanimljivih turističkih destinacija koje možete posetiti ovog leta, neke su vrlo popularne i skupe poput Francuske ili Španije. Ali, postoje i zemlje gde se možete upoznati sa novom kulturom, otkriti bajkovita mesta i uživati u sjajnoj hrani po vrlo pristupačnim cenama.

Šri Lanka

Šri Lanka se nalazi na listi jedne od najjeftinijih destinacija. Ovo ostrvo u obliku suze, nalazi se na južnoj obali Indije, tako da je super pristupačno i lako dostupno zahvaljujući jeftinim letovima iz Kuala Lumpura. Sa zelenim brdima, plantažama čaja, plažama za surfovanje i safarijem sa divljim životinjama, u Šri Lanki postoji nešto za svakog putnika.

Foto: Shutterstock

 

Ovo je jeftina zemlja u kojoj možete putovati, zaustavljajući se u hostelima koji se nalaze u svim većim gradovima. Transport je neverovatno jeftin. Uživajte u najboljim jelima i u ukusnom pivu na plaži.

Gvatemala

Još jedno popularno mesto za opuštanje je Gvatemala, jedna od najjeftinijih zemalja na svetu. Sigurno ćete naći mnoge druge istomišljenike koji putuju sa malim budžetom i proučavaju ovu slikovitu zemlju. Kupite hranu u lokalnim restoranima "Comedores", naručite "obrok dana" u restoranima ili probajte jeftiniju hranu na ulici. Smanjite troškove putovanja autobusom, a ne privatnim prevozom.

Foto: Shutterstock

 

Portugal

Jedna od najjeftinijih zemalja zapadne Evrope je Portugal. Ona se graniči sa Španijom i Atlantskim okeanom, tako da ima neverovatnu kulturu i jednako neverovatne plaže. Cene ležaja u hostelu su prilično jeftine, pogotovo ako smatrate da je Portugal skup.

Foto: Shutterstock

 

U pekarama možete pronaći jeftinu hranu, a međugradski javni prevoz je vrlo dostupan. Konačno, zahvaljujući budžetskim avio kompanijama, neverovatno je profitabilno putovati u Portugal.

Južna Afika

Južna Afrika se smatra jednom od najjeftinijih zemalja. Zahvaljujući pristupačnom smeštaju i jeftinom alkoholu (besplatnim degustacijama vina), Južna Afrika je postala jedna od najjeftinijih zemalja i vrlo je prijateljska prema turistima. Jedna od najboljih stvari u Africi je safari. Da biste videli životinje sa vaše liste želja, pročitajte brošure kako biste pronašli jeftine grupne ture.

Foto: Shutterstock

 

Maroko

Jedno od najlepših mesta koje se često pojavljuje na listama najjeftinijih zemalja je Maroko. Od pustinje Sarine do neverovatnih planina, Maroko je jeftino mesto koje će vas zadiviti promenom pejzaža.

Foto: Shutterstock

 

Sa divnim i iznenađujuće pristupačnim hostelima, osećaćete se kao kraljica, koja će svako veče zaspati uz divne mirise začina. Obavezno probajte uličnu hranu. Sa ukusnim mesom koje se prodaje na svakom uglu, sigurno nećete gladovati! Zahvaljujući redovnim letovima iz cele Evrope, možete istražiti zemlju na potpuno novom kontinentu bez trošenja puno novca!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)
Live TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)

Na Glavnom gradskom mostu na Ibru, koji razdvaja severni srpski i albanski južni deo Kosovske Mitrovice juče je Albanac u vidno alkoholisanom stanju fizički nasrnuo i pivskom flašom gađao Biljanu Radomirović, novinarku "Politike" i Zorana Vlaškovića, novinara "Jedinstva". O tom nemilom događaju govorili su Milovan Drecun, narodni poslanik i napadnuti novinar Zoran.

16.07.2024

09:29

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)
Live TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)

Ko stoji iza atentata na Trampa? Forenzičari tvrde da je na skupu pucano iz tri različita oružja. Izraelska vojska izvela udare na centralnu Gazu. Među stradalima ima dece. Na ove, ali i sve druge važne svetske teme govorili su analitičar prof. dr Miloš Laban i politički filozof Dragoljub Kojčić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog i advokat Aleksandar Đuričić i predsednik SPOR Stefan Srbljanović.

15.07.2024

22:30

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!
Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!

U čast virtuoza na violini i rodonačelnika pravog narodnog melosa, Vlastimira Pavlovića Carevca, u Velikom Gradištu održani su jubilarni 30. Carevčevi dani.

15.07.2024

17:52