• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

29.08.2024

12:00

Život na talasima! Ovo je brod sa 165 privatnih stanova koji kruži oko sveta! (FOTO)

EPA

Putovanja

Život na talasima! Ovo je brod sa 165 privatnih stanova koji kruži oko sveta! (FOTO)

Podeli vest

Brod "The World" nije kruzer iako tako možda izgleda na prvi pogled. Da je kruzer, na njemu bi bilo uživalo oko 1.500 ljudi. Međutim, kad je gužva na brodu "The World", boravi tek 200 do 300 osoba.

Reč je u stvari o brodu sa 165 plutajućih stanova u privatnom vlasništvu, koji plovi po unapred dogovorenom rasporedu - na raspolaganju vam je sve od jednosobnih stanova od 27 kvadrata do četvorosobne rezidencije od 300 kvadrata.

Stanovi se prodaju po ceni od 2,4 do 15 miliona dolara. Uz to, svake godine plaća se i naknada za održavanje u visini do odsto od cene "pokretnine". Ne čudi zato što su vlasnici stanova na brodu "The World" multimilioneri i milijarderi - najčešće iz Severne Amerike i Australije, ali i drugih delova sveta. Neki borave na brodu svega nekoliko meseci, a drugi na njemu žive tokom cele godine. I nije dovoljno samo imati novac - za vas moraju da garantuju bar dva postojeća vlasnika stanova na ovom brodu pre nego što se razmotri vaš zahtev za kupovinu.

Foto: Profimedia

 

Kao na kruzeru, i "The World" ima poslugu u sobi 24 sata dnevno, nekoliko različitih restorana i barova, teretanu, spa-zone, bazene i medicinski centar. Vlasnici stanova na imaju pravo glasa o tome što će se preuređivati na brodu s 12 paluba, dugom 196 metara, ali i gde će se putovati.
Upravo je dogovoren plan puta za 2026. godinu, a on će uključivati destinacije poput Antarktika, Uskršnjih ostrva i Francuske Polinezije.

Brod u proseku pristane u luku oko 100 puta tokom godine. Na svakoj destinaciji ostaje se od dva do pet dana.

"The World" je porinut u februaru 2001. godine, a praksa je pokazala da vlasnici zadrže stan na njemu u proseku sedam do osam godina. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Uroš Blažić poslao jezivu poruku, pa otišao da puca! Svedočenje bivše devojke masovnog ubice potvrđuje njegovu opasnu narav! (VIDEO)
Live TV

Uroš Blažić poslao jezivu poruku, pa otišao da puca! Svedočenje bivše devojke masovnog ubice potvrđuje njegovu opasnu narav! (VIDEO)

Anastasija Đ. bivša devojka Uroša Blažića svedočila je prošle godine u Smederevu. Ona je počela da se zabavlja sa njim nakon što je prestala da radi kod njega. Veza je trajala svega nekoliko meseci. Prvih mesec dana, veza je bila lepa, ali kasnije je počela da ga se plaši. On je, prema njenim rečima držao pištoj ispod jastuka i jednom prilikom joj pretio da će da je udari. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su primarijus patolog i stalni sudski veštak Radoslav Radosavljević i specijalista sudske medicine i stalni sudski veštak Ljubiša Božić.

29.08.2024

09:56

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija

Ovako Srbi slave Veliku Gospojinu na Kosmetu
Srbija

Ovako Srbi slave Veliku Gospojinu na Kosmetu

Jedan od najvećih pravoslavnih praznika – Velika Gospojina danas se proslavlja širom Kosova i Metohije, uprkos gotovo svakodnevnom teroru šiptarske vlasti koju predvodi Aljbin Kurti.

28.08.2024

13:28