• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: Informer

17.03.2025

13:00

Najukusniji i najlepši komisbrot! Tradicionalan recept kolača koji krasi trpeze svih slavlja

Shuterstock

Recepti

Najukusniji i najlepši komisbrot! Tradicionalan recept kolača koji krasi trpeze svih slavlja

Podeli vest

Komisbrot je kolač poznat je po svojoj bogatoj teksturi i jednostavnom, ali ukusnom ukusu. Ovaj kolač se često priprema za razne svečane prilike, ali i kao brza i zasitna užina.

U nastavku vam donosimo jednostavan recept za pripremu komisbrot kolača koji će oduševiti vaše ukućane i goste.

Sastojci:

5 jaja 
180 g šećera
1 vanilin šećer
80 ml rastopljenog maslaca ili margrarina (može i ulje)
250 g brašna
1 kesica praška za pecivo
400 g kandiranog voća (smokve, kajsije, suvo groždje, brusnice, narandža...) voće koje imate i koje volite
100 g orašastih plodova (orasi, lešnik, badem..)
šećer u prahu za posipanje

Foto: Shuterstock

 

Priprema:

Uključite rernu na 180 stepeni. Kalup za kuglof namažite maslacem ili uljem i pospite brašnom.

Višak brašna istresite. Kolač možete pipremiti u manjoj tepsiji. Dimenzija nije mnogo bitna, od toga vam zavisi visina kolača.

Umutiti ovim redosledom.

5 jaja (penasto)

180 g šećera

1 vanilin šećer

80 ml rastopljenog maslaca ili margrarina (može i ulje)

250 g brašna

1 kesica praška za pecivo

U testo dodajte iseckano suvo voće, suvo groždje i brusnice (ne treba seckati). Orašaste plodove dodajete krupne. Istresite u kalup, poravnajte i pecite oko 45 minuta. Proverite čačkalicom da vidite da li je pečeno.

Pečen kuglof polako nožem odvojite od ivica, prevrnite na tanjir ili tacnu i pospite prah šećerom.

Ostavite da se ohladi pa isecite. Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Imate mišljenje?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set