• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer
Video

Izvor: informer

01.07.2025

09:00

Zgusnite grašak bez zaprške: Samo jedan kulinarski trik i napravićete najukusniji mogući ručak

Shuterstock

Recepti

Zgusnite grašak bez zaprške: Samo jedan kulinarski trik i napravićete najukusniji mogući ručak

Podeli vest

Grašak sa mirođijom idealna je opcija ako želite da zgusnete varivo bez klasične zaprške.

Tajna je u mirođiji i malo instant čorbe, koja ne samo da jelu daje gustinu, već ga obogaćuje finom, punom aromom.

Ovo jelo je lagano za stomak, jednostavno za pripremu, a rezultat je kao iz domaće bakine kuhinje.

Foto: Shuterstock

 

Sastojci:

  • 500 g graška
  • 500 g mesa po izboru (svinjetina, junetina, piletina)
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 praziluk
  • 1 šargarepa
  • 1 krompir
  • 3 čena belog luka
  • So, suvi biljni začin, biber
  • 1 kašičica slatke mlevene paprike
  • Mirođija (po ukusu, sveža ili suva)
  • malo paradajz soka
  • 1 kašičica sušenog vlašca
  • 1 kesica instant krem čorbe od graška

Foto: Shuterstock

 

Priprema:

Na malo ulja propržite sitno seckani crni luk i praziluk dok ne postanu staklasti. Dodajte meso isečeno na kockice, pa pospite suvim začinima, biberom, mlevenom paprikom i (ako volite pikantno) malo ljute paprike i vlašca. Kad meso dobije boju i zamiriše, ubacite sitno seckan krompir, šargarepu i beli luk. Promešajte sve zajedno. Dodajte grašak, pa još jednom sve sjedinite. Ubacite malo mirođije i paradajz sok, a zatim nalijte vodom da ogrezne. Poklopite i kuvajte na tihoj vatri oko 30 minuta, povremeno promešajte.

U posebnoj činiji razmutite instant krem čorbu od graška u malo vrele vode, dodajte mirođiju i sipajte u šerpu. Kuvajte još 10-15 minuta, dok ne postane lepo zgusnuto.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Imate mišljenje?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Blokaderima će pozliti! Kakve reči o Srbiji: Američki ekonomista ne štedi pohvale - Sve čestitke!
Politika

Blokaderima će pozliti! Kakve reči o Srbiji: Američki ekonomista ne štedi pohvale - Sve čestitke!

Srbija je na pravom putu, a u budućnosti treba da obezbedi vrhunsko obrazovanje na fakultetima u saradnji sa vodećim univerzitetima širom sveta i izgradi data centre kako bi bila konkurentna na međunarodnom nivou, izjavio je američki profesor ekonomije, akademik i svetski priznati geopolitički analitičar Džefri Saks u intervjuu koji je vodio ministar finansija Srbije Siniša Mali.

25.12.2025

14:03

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

Praznični program stiže na Superstar TV
Kultura

Praznični program stiže na Superstar TV

Superstar televizija će tokom predstojećih novogodišnjih praznika publiku iznenaditi novim kinematografskim hitovima, namenjenim zajedničkom okupljanju i zabavi za sve generacije.

25.12.2025

11:50

JOŠ Zabava VESTI

Džet set