• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer
Video

14.11.2025

15:00

Najlepše punjene korpice za slavu: 3 verzije predjela koje obaraju sa nogu – posno i mrsno

Shutterstock

Recepti

Najlepše punjene korpice za slavu: 3 verzije predjela koje obaraju sa nogu – posno i mrsno

Podeli vest

Ako se spremate za slavu i želite efektno predjelo, punjene korpice su idealno rešenje bilo da pravite posnu ili mrsnu trpezu.

Brzo se prave, ne zahtevaju mnogo sastojaka, a na stolu izgledaju svečano i privlačno. Hrskave su, ukusne i pogodne za razne vrste nadeva, od salata i pašteta do kremastih mešavina po sopstvenom ukusu.

Od jedne mere dobićete dovoljno korpica da, uz još jedno predjelo, sa lakoćom poslužite sve goste.

Sastojci za korpice:

Foto: Shutterstock

 

Kako se pripremaju korpice:

U činiji sjedinite brašno, susam, so i prašak za pecivo. Dodajte ulje i kiselu vodu pa umesite testo koje je mekano i ne lepi se za ruke.

Pravite male kuglice i utisnite ih u kalupe za mafine tako da se formira udubljenje u sredini. Pecite na 160 stepeni oko 10–12 minuta, dok ne porumene.

Ostavite korpice da se potpuno ohlade pa ih lagano izvadite iz kalupa. Kada se ohlade, spremne su za nadev koji želite.

Predlozi za punjenje

1. Posna varijanta – tuna punjenje

Sastojci:

  • konzerva tunjevine u vodi
  • 100 g posnog majoneza
  • 1 sitno iseckan kiseli krastavčić
  • malo limunovog soka
  • so i biber

Foto: Shutterstock

 

Priprema:
Sve sastojke sjedinite i kašičicom punite korpice. Dekorišite maslinkom ili malo peršuna.

2. Mrsni nadev – pileća salata

Sastojci:

  • 200 g kuvanih, iseckanih pilećih grudi
  • 100 g majoneza
  • 50 g pavlake
  • 2 kisela krastavčića
  • so, biber, malo senfa (po želji)

Foto: Shuterstock

 

Priprema:

Sastojke izmešajte i napunite korpice. Na vrh možete dodati malo peršuna ili sitno seckane paprike.

3. Univerzalni nadev – ruska salata (posna ili mrsna)

Sastojci:

  • 1 kuvana šargarepa
  • 1 kuvani krompir
  • 100 g graška
  • 1 kiseli krastavčić
  • majonez (posni ili običan)
  • so, biber
  • za mrsnu verziju: 50 g sitno iseckane salame

Foto: Shutterstock

 

Priprema:

Sve iseckane sastojke sjedinite, dodajte majonez, promešajte i napunite korpice. Ukrasite mirođijom.

Korisni saveti

Korpice možete spremiti unapred i čuvati ih nekoliko dana u dobro zatvorenoj posudi, nadev dodajte tek pred posluživanje da bi ostale hrskave.



Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Imate mišljenje?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set