• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mondo

07.06.2019

13:34

PILEĆI BATAK IZ RERNE! Zalogaj u kojem ćete uživati!

Recepti

PILEĆI BATAK IZ RERNE! Zalogaj u kojem ćete uživati!

Podeli vest

Predstavljamo vam jednostavni recept za mariniranu piletinu, za one koji vole pikantno! Meso samo marinirate i stavite u rernu, pa je recept pogodan i za potpune početnike u kuhinji

Sastojci:

Četiri pileća bataka

Pola šolje senfa

Četiri kašike smeđeg šećera

Decilitar vinskog sirćeta

Jedan crni luk

Četiri čena belog luka

Tucana ljuta paprika

Ulje

So, biber

Priprema:

Meso zarežite nekoliko puta unakrsno, do kosti. U činiji umutite senf, smeđi šećer, sirće, so, biber i prstohvat ljute paprike, dodajte sitno seckani beli luk. Meso stavite u marinadu i dobro izmešajte, tako da utrljate začine u zareze. Ostavite pokriveno u frižideru najmanje sat vremena.

Zagrejte rernu na 220 stepeni, pleh prelijte sa malo ulja, i na dno poređajte crni luk isečen na kolutove. Meso položite na luk, tako da ne dodiruje dno pleha, po želji pospite sa još malo soli i ljute paprike. Pecite u rerni oko 35-40 minuta, dok meso ne bude gotovo a kožica postane hrskava.

Poslužite uz krompiriće ili salatu po izboru.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Ko ima pravo da ćuti dok nas krčkaju u karakazanu genocida?! Knežević jakom porukom poslao vaskršnju čestitku
Politika

Ko ima pravo da ćuti dok nas krčkaju u karakazanu genocida?! Knežević jakom porukom poslao vaskršnju čestitku

Predsednik Demokratske narodne partije (DNP) u Crnoj Gori Milan Knežević tradicionalnim pozdravom "Hristos Voskrese – Vaistinu Voskrese" čestitao je Vaskrs patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu, monaštvu SPC i Mitropolije crnogorsko-primorske i svim vernicima i upitao ima li naroda na Zapadnom Balkanu koji je u prošlom ali i ovom veku više postradao nego što je srpski.

04.05.2024

17:18

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Godine mu ništa ne mogu, dobija razarajuću moć! Sve što niste znali o  PVO raketnom kompleksu Buk-M3!
Planeta

Godine mu ništa ne mogu, dobija razarajuću moć! Sve što niste znali o PVO raketnom kompleksu Buk-M3!

Ima li kraja uspešnim мodernizacijama sovjetskih i ruskih PVO raketnih sistema? Kada je počeo razvoj ”Buka (bukve)”, koji je trajao od 1972. do 1977. godine, s tim da su borbena ispitivanja počela 1977. godine, malo njih je slutilo da će ovaj naslednik ”Kuba”, na čijoj osnovi je i urađen, dočekati da bude veoma velika, gotovo neotklonjiva opasnost za sve što leti.

04.05.2024

15:06

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija