• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: novosti.rs/informer.rs

27.04.2020

17:53

SAMO ZA LJUBITELJE JAGNJETINE! Aromatični but u marinadi - da cela kuća ZAMIRIŠE! (RECEPT)

Recepti

SAMO ZA LJUBITELJE JAGNJETINE! Aromatični but u marinadi - da cela kuća ZAMIRIŠE! (RECEPT)

Podeli vest

Kada želite da ostavite utisak na ukućane - uložite u klasiku...

Potrebno je:

jagnjeći but od 2 kg

Za marinadu:

50 ml maslinovog ulja

kašika koncentrovanog paradajza

kašičica senfa

UBLAŽITE STRES U 5 KORAKA! Kućni spa, biljni eliksiri mladosti i ostali jednostavni trikovi!

ODLIČNA UZ JOGURT! Evo kako da napravite NAJBOLJU DOMAĆU PITU SA KROMPIROM!

grančica do dve svežeg ruzmarina

sveže timijan ili majčina dušica

kašika seckanog vlašca

kora jednog limuna

3 čena belog luka

morska so

Foto: pexels.com

Za dodatak:

1,5 do 2 kg mladog krompira

glavica belog luka

1-2 limuna

POHOVANE TIKVICE! Ručak koji će nahraniti celu PORODICU - za MALO PARA! Evo kako da budu HRSKAVE, a ne TVRDE

Priprema:

Jagnjeći but dobro operite, očistite ga od žila i sala pa prosušite. Za marinadu pomešajte maslinovo ulje, paradajz pelat i senf sa sitno seckanim aromatičnim biljčicama i korom limuna. Špikujte jagnjetinu sa belim lukom, pa premažite pripremljenom marinadom. Ostavite da prenoći u frižideru, a pred pečenje dobro je nasolite. Stavite jagnjetinu u pleh i pecite 30 minuta na 200 stepeni. Za to vreme oljuštite i kratko obarite krompir, pa ga dodajte u pleh sa jagnjetinom i nastavite sa pečenjem još oko sat vremena. Na polovini pečenja meso okrenite, stavite u pleh glavicu luka i limun, pa pecite još pola sata. Potom jagnjetinu izvadite i prekrijte folijom, a krompir zapecite poput pekarskog. Ako volite, možete da zapečete i glavicu crnog luka. Pre serviranja meso pospite sa malo majčine dušice ili timijana.

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Politika

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set