• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: recepti.com/informer.rs

29.06.2021

14:15

NAJBOLJI RECEPT ZA GURMANSKE LAZANJE! Ovako nešto još niste probali, ODUŠEVIĆETE SE!

Recepti

NAJBOLJI RECEPT ZA GURMANSKE LAZANJE! Ovako nešto još niste probali, ODUŠEVIĆETE SE!

Podeli vest

Hrana za dušu!

za nadev:

500 g mlevenog mesa
400 g šampinjona
300 g dimljene slaninice

2 glavice crnog luka
po ukusu mleveni crni biber
po ukusu so
po ukusu suvi biljni začin
po ukusu origano

za testo:

4 jajeta
400 g brašna T-400 oštro

Bešamel sos:

1 dl ulja
3 kašike brašna
500 ml pavlake za kuvanje ili mleka

I još:

500 g sremskog kačkavalja
400 ml kečapa

Foto: Pixabay

PRIPREMA:

Priprema testa, umesimo testo čvršće strukture od jaja i brašna bapravimo valjak i sečemo na komade.

Uvaljamo u brašno i mašinom za rastezanje testa ili oklagijom raztanjimo na debljinu oko 0.5 cm.

Ostavimo malo da se prosuši 15 minuta sečemo na pola i kuvamo u posoljenoj vodi kome smo dodali par kapi ulja 2-3 minuta procedimo.

Usitnjeni luk i slaninicu seckanu na kockice blago propržimo.

Dodamo mleveno meso i na listiće sečene šampinjone začinimo po ukusu nalijemo malo vode dodamo malo kečapa i dinstamo dok tečnost izpari.

Na ulju blago propržimo brašno i balijemo sa pavlakom za kuvanje uz neprekidno mešanje kuvano na blsgoj vatri dok ne dobijemo željenu gustinu (treba da bude tečna od ptilike gustina testa za palačinke).

Podmažemo dno tepsije ređamo testo prenažemo bešamelom pa razporedimo gel od mesa.

Prošaramo blago kečapom i narendamo kačkavalj.

Ovaj postupak ponavljamo dok ne utrošimo sav materijal završavamo sa testo bešamel kečap kačkavalj znači na gornji sloj ne ide nadev od mesa.

Pečemo na 200C oko 30 minuta dok lepo porumeni.

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set