Probajte, nećete zažaliti...
Za pitu:
- 500 g gotovih kora
- 300 g sitnog sira
- 1 jaje
- 100 g kajmaka
- 100 g jogurta
Premaz za kore:
- 100 ml ulja
- 200 ml gazirane vode
Fil od spanaća:
- 300 g svežeg spanaća
- 1 jaje
- po ukusu soli
PRIPREMA:
Kalup 28 cm premažite uljem ili obložite papirom za pečenje. U posudi sjedinite: sir, jaje, kajmak, jogurt (tri kašike fila odvojite za spanać) Po dve kore odvojite. Na radnoj površini raširite jednu koru, premažite je premazom, a onda premažite fil od sira i kajmaka, u tankom sloju. Složene i filovane kore što tanje uvijte, ne do kraja, jer na kraju prve kore nastavite sa drugom korom, koju takođe isto premazujte premazom i filom.
Kore spojene uvijte u rolat, savijte je u obliku puža. Savijenu koru stavite na sredini kalupa. Postupak je isti za ostale kore, radite sve isto dok imate fila i kora. Uvijene kore složite oko kruga puža, sa malim razmakom. U ostatak fila koji ste ostavili dodajte jaje, iseckani spanać spanać, posolite malo posvom ukusu. Fil lagano izmešajte kašikom i sjedinite, a zatim rasporedite između kora. Pitu pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.
Ostavite komentar
Pravila komentarisanja:
Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.
Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.
Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.
Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.