Topi se u ustima!
Brzo se priprema, a ukus je fantastičan.
BOLJE ĆEVAPE OD OVIH NEĆETE JESTI! Domaćice se KUNU U OVAJ RECEPT - ima mali TRIK za bolji UKUS (FOTO)
Potrebno je:
- 2 pakovanja piškota
- 800 g voća (breskva, kajsija ili nektarina)
- 50 g suvog groždja
- 200 ml slatke pavlake
- 1 puding od slatke pavlake
- 3 štangle bele čokolade
- 300 ml mleka
- 1 kašika šećera
- 1 želatin od 10 g
Priprema:
Skuvati puding u mleku sa šećerom pa dodati belu čokoladu da se istopi. Sve prohladiti. Želatin potopiti u 4-5 kašika hladne vode, pa kad nabubri zagrejati da se lepo istopi i prohladiti pa izmešati sa pudingom. Ubaciti suvo grožđe koje ste potopili u malo ruma ili vanile. Slatku pavlaku umutiti pa i nju izmešati sa pudingom polako sa mikserom. Krema je malo ređa, ali tako treba ona će se u frižideru stegnuti. Pleh 20×20 cm obložiti prozirnom folijom pa na dno poređati piškote u razmaku koje ste malo provukli kroz toplo mleko. Preko piškota sipajte 1/3 kreme rasporediti pa na nju poređati u razmacima kriške oljuštenih breskvi i kajsija. Preko sipati kremu pa voće, krema i piškote. Sve izravnati pokriti i ostaviti u frižideru 2-3 sata da se dobro ohladi. Najbolje preko noći.
Ostavite komentar
Pravila komentarisanja:
Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.
Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.
Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.
Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.