• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: bakina kuhinja

17.07.2020

13:49

BOLJE ĆEVAPE OD OVIH NEĆETE JESTI! Domaćice se KUNU U OVAJ RECEPT - ima mali TRIK za bolji UKUS (FOTO)

Recepti

BOLJE ĆEVAPE OD OVIH NEĆETE JESTI! Domaćice se KUNU U OVAJ RECEPT - ima mali TRIK za bolji UKUS (FOTO)

Podeli vest

Nijedan izlet ne može da se zamisli bez ćevapa, a recepti za ovo jelo su različiti od mesta do mesta. Tako mnogi kažu da su sarajevski najbolji ćevapi u celoj bivšoj Jugoslaviji, ali se s tim ne bi složili ni u Banjaluci, a bogami ni u Leskovcu i Novom Pazaru

Sad vam donosimo sasvim drugačiji recept i mnogi kad probaju ćevape spremljene na ovaj način kažu da nema boljih!

Potrebno je:

200 gr mlevenog mesa
1 mala glavica crnog luka
1 glavica belog luka
biber i so
malo aleve paprike

Za sos:

1 kašika brašna
ulje
100 ml mleka (po želji može 1 kašika kisele pavlake)
voda za dolivanje
začina malo
bibera
peršunov list

Priprema:

Luk jako sitno iseckati najbolje u blenderu, pa dodati pola belog seckanog luka i ubaciti u meso. Dodati malo mlevenog bibera, soli, 1 ravna kašičica aleve paprike.

Sve dobro izjednačiti. U šerpicu staviti ulje, dodati brašno i seckan beli luk i sve lepo propržiti.

Dodati mleko po želji se može dodati 1 kašika kisele pavlake i dolivati vode uz neprestalno mešanje da se sos ne zgrudva.

Napraviti ređi sos. Ubaciti malo začina suvog, bibera. U manju tepsiju 25x 15cm sipati sos.

Oblikovati ćevape pa ih rasporediti po sosu u tepsiji. Peći u rerni 20-30 min na 220-250 stepeni C.

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ma kakvi

pre 4 godine

Ma kakvi cevapi u rerni u sosu od mleka ili pavlake? To je neko izmisljeno jelo, a koristi se imidz cevapa. Nemojte vredjati cevapcice.

lol

pre 4 godine

najbolji cevapi u sosu u RERNI!? ahahahahahahahaha

Mihajlo

pre 4 godine

Какав је то рецепт где се не наводи које је месо узето.Врста меса је најбитнија за ћевапе а не брашно.

MrKamenjarac

pre 4 godine

Da nije mozda malo jedna glavica belog luka.....ha,ha,ha??

Tajni Sasrojak

pre 4 godine

Tajni sastojak sto cevapima daje onaj pravi ukus po kome i jeste cevap je: SODA BIKARBONA! Probajte!

Politika

TV

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Oglasio se Dačić nakon hapšenja zbog 15 kilograma kokaina! Pali dileri iz Jakova i Novog Beograda! (FOTO)
Hronika

Oglasio se Dačić nakon hapšenja zbog 15 kilograma kokaina! Pali dileri iz Jakova i Novog Beograda! (FOTO)

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, zaplenili oko 15 kilograma kokaina i uhapsili tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

22.12.2024

20:04

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set