• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: recepti.com

05.09.2020

21:13

NAJSTARIJI RECEPT ZA PICU! Ovako se nekada pravila podloga za ovaj SPECIJALITET, UKUS JE NEODOLJIV!

Recepti

NAJSTARIJI RECEPT ZA PICU! Ovako se nekada pravila podloga za ovaj SPECIJALITET, UKUS JE NEODOLJIV!

Podeli vest

Prijatno!

Potrebni sastojci: 

- 200 g mekog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 100 ml mleka

- 1 prstohvat šečera
- 20 g margarina
- 1 jaje
- 1 prstohvat soli
- do 50 g oštrog brašna za umesivanje

Za premaz testa:

- 2 kašičice paradajz pirea
- 4 kašičice maslinovog ulja
- 1 najmanja kašičica mešavine italijanskog začina
- 1 najmanja kašičica mešavine mediteranskog začinskog bilja

Za nadev:

- 150 g presovane šunke
- 150 g pasterizovanih šampinjona
- 150 g punomasnog tvrdog sira
- 100 g maslina
- malo mlevenog čilija

TESTO MEKANO KAO DUŠA ČAK DVA DANA! Napravite ROLAT PICU i obradujte svoju porodicu! (FOTO)

 

Foto: printscreen you tube Serpica Recepti

RECEPT ZA NAJBOLJI DOMAĆI SLADOLED! Poslastica sa JAGODOM koju ćete OBOŽAVATI!

Način pripreme:

Brašno (200 g) sa praškom za pecivo prosejati u posudu za mućenje. U sredini napraviti udubljenje i usuti suvi pekarski kvasac. Mleko zagrejati da bude toplo.

Malo mleka preliti preko suvog kvasca i pustiti da nabubri. Margarin na tihoj vatri otopiti. Rukama polako umesivati testo dodajući jaje, mleko i rastopljeni margarin.

Ako se testo jako lepi na ruke polagano dodavati brašno za umesivanje. Prebaciti na ravnu površinu i rukama dobro umesiti uz dodavanje brašna samo toliko da se testo ne lepi za ruke.

Umešano testo pokriti i ostaviti na toplo mesto da se diže 20 minuta. Dok se testo diže pripremiti premaz i nadev.

U posudicu staviti paradajz pire, maslinovo ulje i začine i viljuškom dobro umešati. Presovanu šunku narezati na kockice.

Sir narendati na sitno rende (za limun). Blago dignuto testo razvaljati u krug na veličinu od 30 cm.Testo prebaciti sa radne površine u tepsiju od rerne ili u Pizza Pan. Kistom testo premazati sa premazom od paradajz pirea i začina.

Posipati sa rendanim sirom a malo sira ostaviti za posipanje po složenoj pici. Rasporediti kockice presovane šunke, a na nju pasterizovane šampinjone.

Na kraju rasporediti masline, posuti sa preostalim sirom i čili prahom. Staviti peći u zagrejanu rernu na 200 stepeni i peći 20 minuta.

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Politika

TV

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set