• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kuvajmo-blogovski

10.02.2021

14:21

ŠTRUDLA SA GRIZOM I SIROM OD TANKIH KORA! Ovu preukusnu poslasticu obožavaju svi!

Recepti

ŠTRUDLA SA GRIZOM I SIROM OD TANKIH KORA! Ovu preukusnu poslasticu obožavaju svi!

Podeli vest

Priprema je prilično jednostavna, ukus je odličan

Pre nego što počnete:

Fil od griza se pravi prvi i treba da odstoji najmanje pola sata.

Sastojci za fil od griza:

4 jajeta
200 g šećera
1 dcl jogurta
1 dcl kisele pavlake
1,5 dcl ulja
120 g griza
1 prašak za pecivo

Sastojci za fil od sira:

400 g svežeg sira 
150-200 g šećera (više – manje po ukusu)
100 g suvog groždja
1 puding od vanile
kora od limuna

I još:

1/2 kg tankih kora za štrudlu
šećer u prahu za posipanje

Foto: Printscreen You Tube/bakina kuhinja

Na kraju, dodajte i prašak za puding od vanile

Priprema:

Potrebno je prvo napraviti fil od griza. Jaja i šećer umutite mikserom, da jaja postanu penasta. Dodajte tome jogurt, kiselu pavlaku, ulje, umešajte žicom. Konačno, dodajte griz koji ste pomešali sa praškom za pecivo. Ostavite da odstoji najmanje pola sata.

Nakon pola sata, nastavite sa pripremom. Umutite žicom sir sa šećerom. Šećer dodajte postepeno, zbog ukusa. Probajte, da bude slatko onako kako vama odgovara. kada ste to postigli, dodajte jaje, umešajte.

Ako želite, dodajte koricu limuna. Na kraju, dodajte i prašak za puding od vanile.

Podelite kore na dva dela. Možda će vam lakše biti da i fil od griza podelite na dva dela, pa nema dileme, da li će vam štrudle biti jednake. Fil od sira svakako podelite na dva dela.

Uzmite parče papira za pečenje, malo veće nego kolika je kora. Stavite ga na radnu površinu. Pomoći će vam da lepo urolate štrudlu.

Kako ste podelili kore, tako ćete morati i rasporediti fil, to je najteži deo posla. Po ovom receptu je po 5 kora za svaku štrudlu.

Stavite na papir za pečenje jednu koru, premažite je sa oko 5 kašika fila od griza. Na fil od griza stavite sledeću koru i tako dok ne stavite 5-tu koru. 5-tu koru premažite (isto po celoj površini) filom od sira.

E, tu na scenu stupa papir za pečenje. Sada, koristeći se njime, urolajte premazane kore u štrudlu. Na ovaj način, i ako nisu baš najbolje kore, tj. ako se možda malo lome, uspećete lepo da ih uvijete, bez da se raspadnu. Sve ponovite i sa drugim delom kora.

Pripremljene štrudle stavite u tepsiju (koju ste obložili novim papirom za pečenje). Pecite na 200°C dok ne porumene, 20-tak ili malo više minuta.

Malo prohladite štrudle, isecite ih i poslužite posute prah šećerom. Uživajte!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi
Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas počinje suđenje Snežani Stević (48) koja je uhapšena početkom marta ove godine zbog sumnje da se bavila nadrilekarstvom i radila estetske i stomatološke zahvate u svom salonu lepote "BV Dental Estetic", a protiv nje podneta je i krivična prijava zbog falsifikovanja diplome.

03.07.2024

09:15

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija