• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: Verica Nikolić/recepti.com/Informer.rs

07.04.2021

23:02

PRSTE DA POLIŽEŠ: Marinirana pileća krilca u kornfleksu - AKO NEMATE IDEJU ŠTA SUTRA ZA RUČAK...

Recepti

PRSTE DA POLIŽEŠ: Marinirana pileća krilca u kornfleksu - AKO NEMATE IDEJU ŠTA SUTRA ZA RUČAK...

Podeli vest

Ukusan predlog za sutrašnji ručak...

SASTOJCI:

  • 1 kg pilećih krilaca

MARINADA:

  • 3 kašike kečapa
  • 3 kašike soja sosa
  • 1 kašika senfa
  • 1 kašičica karija
  • 1/2 kašičice đumbira u prahu
  • 1 kašičica crvenog ljutog bibera (ili čilija u prahu)
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 3 kašike ulja

Ostalo:

200 g kornfleksa
2 jajeta
po potrebi brašna

PRIPREMA:

Krilca iseći na dva dela, batačić i krilce (treći deo ili vrh krilaca odstraniti). Krilca staviti u dublju posudu. Za marinadu sve sastojke staviti u odgovarajuću posudu i žicom za mućenje dobro sjediniti. Ko ne voli ljuto, umesto crvenog bibera ili čilija u prahu neka upotrebi jednu punu kašičicu slatke aleve paprike. Marinadu preliti preko krilaca i dobro ih promešati, da se svako parče obavije marinadom. Poklopiti posudu i ostaviti u frižider jedan sat.

Kornfleks staviti u veću plastičnu kesu i oklagijom prelaziti preko njih da se usitni, ali tako da ostanu sitni komadići. U jednoj posudi staviti brašno, u drugu posudu staviti jaja i umutiti ih viljuškom, a u treću usitnjeni kornfleks.

Pleh od električnog šporeta prekriti pek papirom. Papir premazati uljem. Krilca izvaditi iz frižidera i svako parče prvo uvaljati u brašno, zatim u jaja i na kraju u kornfleks. Kornfleks rukama dobro pritisnuti da se lepo zalepi za krilca. Pripremljena krilca poređati u pleh.

Rernu uključiti da se zagreje na 200 stepeni. Staviti krilca da se peču oko 30 minuta.

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set