Miris i UKUS MEKSIKA! Neodoljivi BURITIO sa PILETINOM i PASULJEM!

Shutterstock

15:33 Recepti 0

kucastil.rs/informer.rs | 29. 05. 2021.

Miris i UKUS MEKSIKA! Neodoljivi BURITIO sa PILETINOM i PASULJEM!

Burito je jedan od najpoznatijih specijaliteta meksičke kuhinje i jedan od najomiljenijih u svetu. Kao osnova za pravljenje burita se koristi tortilja, odnosno beskvasna vrsta hleba koja predstavlja jedan od simbola meksičke tradicije...


Sjajna stvar kod burita je što ga možete pripremati na razne načine i sa raznim kombinacijama, što znači da ga apsolutno možete prilagoditi svom ukusu. Mi vam predstavljamo jednu od najpopularnijih kombinacija – burito sa piletinom, a ako ste ljubitelj neke druge vrste mesa piletinu jednostavno zameniti svojom omiljenom vrstom i dobiti burito po svojoj meri.

Treba znati da su u Meksiku glavni sastojci meso i pasulj, nekada i jedini, pa ako želite da osetite pravi ukus meksičke kuhinje preporučujemo da se u svakoj kombinaciji držite ova dva bazična sastojka.  

Potrebni sastojci (za 4 osobe):

8 tortilja

400 g pilećeg belog mesa
200 g crvenog pasulja (kuvanog ili iz konzerve)
glavica crnog luka

Shutterstock

2 čena belog luka

kašika peršunovog lista
250 g paradajza

100 ml kuvanog paradajza
pola kašičice soli

pola kašičice čilija u prahu

Pixabay

kašičica suvog začina
25 ml ulja

100 g mocarele (ukoliko želite sočniji burito)

Priprema:

Paradajz kratko poparite u vreloj vodi, oljuštite ga i isecite na kocke. Prodinstajte luk,   dodajte meso iseckano na štapiće ili na kockice, paradajz i crveni pasulj. Dodajte so, suvi začin i čili, promešajte i kratko prodinstajte, a zatim uz dodavanje po malo vode (po potrebi) krčkajte oko 20 minuta. Kad je nadev gotov dodajte sok od kuvanog paradajza, iseckan peršunov list i propasiran beli luk. Promešajte, prokrčkajte par minuta i sklonite. Zagrejte tortilje na teflonskom tiganju ili u rerni. Na svaku tortilju stavite po 2 kašike nadeva, urolajte je kao palačinku i stavite u podmazanu vatrostanu posudu. Pecite ih u rerni 15 minuta na 180 stepeni. Napomena: ukoliko želite nešto sočniji burito, možete poređati mocarelu isečenu na kriške po buritosima i vratiti u rernu da se sir rastopi.

Prijatno!


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.