• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kucastil.rs/informer.rs

29.05.2021

15:33

Miris i UKUS MEKSIKA! Neodoljivi BURITIO sa PILETINOM i PASULJEM!

Recepti

Miris i UKUS MEKSIKA! Neodoljivi BURITIO sa PILETINOM i PASULJEM!

Podeli vest

Burito je jedan od najpoznatijih specijaliteta meksičke kuhinje i jedan od najomiljenijih u svetu. Kao osnova za pravljenje burita se koristi tortilja, odnosno beskvasna vrsta hleba koja predstavlja jedan od simbola meksičke tradicije...

Sjajna stvar kod burita je što ga možete pripremati na razne načine i sa raznim kombinacijama, što znači da ga apsolutno možete prilagoditi svom ukusu. Mi vam predstavljamo jednu od najpopularnijih kombinacija – burito sa piletinom, a ako ste ljubitelj neke druge vrste mesa piletinu jednostavno zameniti svojom omiljenom vrstom i dobiti burito po svojoj meri.

Treba znati da su u Meksiku glavni sastojci meso i pasulj, nekada i jedini, pa ako želite da osetite pravi ukus meksičke kuhinje preporučujemo da se u svakoj kombinaciji držite ova dva bazična sastojka.  

Potrebni sastojci (za 4 osobe):

8 tortilja
400 g pilećeg belog mesa
200 g crvenog pasulja (kuvanog ili iz konzerve)
glavica crnog luka

Foto: Shutterstock

2 čena belog luka

kašika peršunovog lista
250 g paradajza

100 ml kuvanog paradajza
pola kašičice soli

pola kašičice čilija u prahu

Foto: Pixabay

kašičica suvog začina
25 ml ulja

100 g mocarele (ukoliko želite sočniji burito)

Priprema:

Paradajz kratko poparite u vreloj vodi, oljuštite ga i isecite na kocke. Prodinstajte luk,   dodajte meso iseckano na štapiće ili na kockice, paradajz i crveni pasulj. Dodajte so, suvi začin i čili, promešajte i kratko prodinstajte, a zatim uz dodavanje po malo vode (po potrebi) krčkajte oko 20 minuta. Kad je nadev gotov dodajte sok od kuvanog paradajza, iseckan peršunov list i propasiran beli luk. Promešajte, prokrčkajte par minuta i sklonite. Zagrejte tortilje na teflonskom tiganju ili u rerni. Na svaku tortilju stavite po 2 kašike nadeva, urolajte je kao palačinku i stavite u podmazanu vatrostanu posudu. Pecite ih u rerni 15 minuta na 180 stepeni. Napomena: ukoliko želite nešto sočniji burito, možete poređati mocarelu isečenu na kriške po buritosima i vratiti u rernu da se sir rastopi.

Prijatno!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17