ZAPEČENA BORANIJA sa SLANINOM koja govori pet jezika! Pravi GURMANLUK! /Video/

Printscreen You Tube/bakina kuhinja

15:05 >> 15:11 Recepti 0

bakinakuhinja/informer.rs | 05. 09. 2021.

ZAPEČENA BORANIJA sa SLANINOM koja 'govori pet jezika'! Pravi GURMANLUK! /Video/

Zapečena boranije može da bude prava gozba ako joj pritom dodate slaninu, a servirate je uz dobru supu ili čorbu...

Potrebno je:

500 g boranije
glavica crnog luka
2 šargarepe
2 sveže paprike
2 paradajza
4 čena belog luka
2 jaja
200 g kisele pavlake
50 ml mleka
4 kašike rendanog kačkavalja
soli bibera
kašičica mlevene crvene paprike
ulje
peršunov list

nekoliko šnita suve slanine

Shutterstock

Priprema:

U šerpu ispržiti seckan crni luk, dodati na krugove iseckanu šargarepu i seckanu papriku. Kad se proprži, dodati boraniju pa i nu izdinstati. Na kraju dodati oljušten paradajz, mlevenu papriku, biber, so, beli luk i peršunov list. Skloniti sa vatre i sipati u vatrostalnu posutdu, umutiti jaja, dodati mleko, pavlaku i kačkavalj, promešati i preliti boraniju. Odozgo stavite još malo rendanog kačkavalja i po želji listiće suve slanine. Peći na 220 stepeni oko sat vremena da lepo porumeni i ispari višak tečnosti.

Prijatno!

POGLEDAJTE VIDEO:

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.