
bakina kuhinja
ČOKOLADNA POSLASTICA IZ SNOVA! Prste da poližeš - obavezna na vašoj trpezi
Punjena čokoladna gnezda su idealna ideja za ovonedeljnu poslasticu
Potrebno je:
100 ml vode 100 gr šećera 50 gr čokolade (ako je posno posna čokolada)



80 gr maslaca (ako je posno posni margarin)
80-100 gr oraha (mogu lešnici)
130 gr ml keksa (ako je posno posni keks)


Još treba: 100 gr pečenih lešnika seckanih ili krupno mleveni

bakina kuhinja
Priprema:
U šerpu sipati vodu dodati maslac, šečer čokoladu pa staviti na šporet da se istopi. Dodati keks i orahe i sve izjednačiti.
Ostaviti da se ohladi u frižideru.
Rukama vaditi smešu praviti kuglice oko 20 gr ili manje i uvaljati ih u seckane lešnike i redjati u poslužavnik.
Puniti sa nutelom, kremom ili džemom po izboru. Jako dekorativni, ukusni .
Napomena:
Bilo bi poželjno da ih napravite 2 dana ranije da se osuše i stegnu u frižideru.
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
bakina kuhinja | Subota, 28. 08. 2021.
-
bakina kuhinja | Subota, 21. 08. 2021.