• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Iće&Piće/Informer

26.09.2021

14:33

ZASLADITE se na drugačiji način! GRČKA PITA SA POMORANDŽOM! /Recept/

Shutterstock

Recepti

ZASLADITE se na drugačiji način! GRČKA PITA SA POMORANDŽOM! /Recept/

Podeli vest

Recept za jednu veoma poznatu grčku poslasticu koja mnooogo miriše na narandže, prelivena je sirupom i neodoljiva je. Uživajte!

Sastojci: 

450 g debljih kora za pitu
pet pomorandži
kašičica praška za pecivo

kašičica sode bikarbone
dve kesice vanilin-šećera
150 g šećera
tri veća jajeta
400 g grčkog jogurta
200 ml ulja

Za preliv:

250 ml soka od pomorandže
250 ml vode
300 g šećera
vanilin-šećer

Foto: Shutterstock

Priprema: 

Skuvati sirup od soka od pomorandže, vode, šećera i vanilin-šećera. Ohladiti. Dve pomorandže dobro oprati, kuvati u ključaloj vodi na umerenoj temperaturi 60 minuta, ocediti i staviti u blender. Dodati rendanu koru jedne pomorandže i sok od preostale dve pomorandže, pa dobro izmiksati. Prebaciti u činiju, dodati osušene i izmrvljene kore, promešati, te prebaciti u podmazan pleh i poravnati. Odozgo poređati preostalu pomorandžu isečenu na kolutove, te peći u rerni na 180 stepeni 45 minuta. Preliti sirupom, ohladiti i poslužiti.

Uživajte! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sara Ćirković šampionka Evrope!
Ostali sportovi

Sara Ćirković šampionka Evrope!

Kakav uspeh za srpski sport! Mlada srpska bokserka Sara Ćirković (19) osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je u finalu šampionata u Beogradu, u kategoriji do 54 kg, ubedljivo savladala Rumunku Lakramioaru Perijok.

27.04.2024

18:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija