• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: ljubav&zdravlje/coolinarika.com

23.10.2021

09:42

RASKOŠNO PILE sa jabukama i belim vinom, ručak za celu porodicu!

Recepti

RASKOŠNO PILE sa jabukama i belim vinom, ručak za celu porodicu!

Podeli vest

Obradujte ukućane i pripremite ovo raskošno, aromatično pile sa jabukama, belim lukom i belim vinom. Neka cela kuća zamiriše...

Sastojci:

pile

pola kašičice mešanog mlevenog bibera

kašičica soli

50 ml maslinovog ulja

2 kašike senfa

pola kašičice karija

2 kašičice crvene paprike

prstohvet cimeta

čili po ukusu

5-6 sitnijih jabuka

2 limuna

6 glavica belog luka

malo parče đumbira iseckano

1-2 grančice ruzmarina

200 ml belog vina

puter isečen na komade

Foto: Shutterstock

Priprema:

Kožu pileta odlepite od strane leđa u pravcu vrata prema batacima i trtici, nakon toga okrenite pile i kožu odlepite na isti način od strane grudi. U posudi pomešajte sastojke: miks bibera, so, maslinovo ulje, kari, senf, dimljenu papriku, krupnije samleven čili (po želji) i prstohvat cimeta, prelitje sokom jednog limuna. Lepo promešajte i smesom namažite pile unutra, ispod kože i spolja. Pile ostavite bar na jedan sat da se začini, pa prebacite sa grudima na dole u posudu sa poklopcem. Glavice belog luka oljuštite samo od spoljašnjih listova i isecite po sredini. Polovinu belog luka stavite u unutrašnjost pileta zajedno sa ruzmarinom, parčetom đumbira i celim limunom, izbušenim nožem na par mesta. Oko pileta stavite cele, neoljuštene jabuke, očišćene samo od drške i preostale polovine belog luka. Sipajte belo vino i preko pileta poređajtje komade maslaca. Posudu poklopcite i stavite u donji deo rerne. Rernu ugrejte na 180 stepeni i uključite ventilator i pecite pile oko sat, sat i nešto. Pred kraj otvorite posudu i vratite u rernu da dobijete hrskavu koricu.

Prijatno!

 

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set