• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Iće&Piće/Informer

01.11.2021

19:08

PALAČINKE PUNJENE PILETINOM! Večera za bogove! /RECEPT/

Shutterstock

Recepti

PALAČINKE PUNJENE PILETINOM! Večera za bogove! /RECEPT/

Podeli vest

Za ovaj recept bi bilo idealno da imate ostatke piletine od ručka kako biste sve spremili daleko brže. U suprotnom, dok pravite palačinke, neka se i pile peče u rerni...

Sastojci: 

maslinovo ulje
pola manjeg pileta (ili njegovi ostaci od ručka)
1-2 kašike kisele pavlake

1-2 kašike majoneza
3-4kiselih krastavčića
100 g brašna
jaje
50 ml ulja
150 ml mleka
so, biber, šećer

Foto: Shutterstock

Priprema: 

U podmazanu vatrostalnu činiju staviti pola pileta isečeno na komade, posoliti i pobiberiti, preliti uljem, pa peći u rerni na 180 stepeni oko 60 minuta uz povremeno okretanje. Zatim ga prohladiti, očistiti od kostiju i hrskavice, usitniti i pomešati sa majonezom, pavlakom i iseckanim kiselim krastavčićima. Začiniti po ukusu i sve dobro sjediniti. Umutiti brašno, jaja, ulje, mleko, malo soli i šećera, ostaviti da odstoji pola sata, pa od dobijene smese ispeći palačinke. Filovati smesom od piletine, urolati i poslužiti.

Prijatno! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mojne meni tooo

pre 2 godine

Hello. Palacinke su bile, jesu i ostace poslastica u smislu necega slatkog. I pecenja su nekome "slatka", rostilji, kiseli kupus u zemljanom loncu, pihtije, pasulj, lepinje sa kajmakom,... Pustite vi palacinke sa sirom, sunkom, necim, slanim. To mogu biti neke tortilje, takosi, ... Oduvek bilo: Palacinke sa dzemom od sipurka, kajsije, orasima, medom, secerom, u satou, ... Slatko. Ne slano. zamislite, a "izmislili su , pile punjeno suvim sljivama. Pustite vi neke druge kuhinje, one imaju svoje slatkise, pa jedu zabe, crve, skakavce, macke... i to nazivaju poslasticom. Palacinke su, ponavljam, slatkis u smisli slatkog nadeva ili preliva u pravom smislu te reci.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija