• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: Fine Dining Lovers/informer.rs

21.11.2021

15:49

PRESOLILI STE HRANU? Pet saveta kako da BRZO POPRAVITE stvar!

Shutterstock

Recepti

PRESOLILI STE HRANU? Pet saveta kako da BRZO POPRAVITE stvar!

Podeli vest

Za dodavanje začina u hranu treba imati ruku, pogotovo kad je u pitanju so. Ali i najiskusnijim se kuvarima može dogoditi da preteraju sa solju, pa je dobro znati kako spasiti jelo

Ne kaže se bez veze da treba imati ruku za dodavanje soli u hranu, jer nije lako posoliti tako da svima bude ukusno. Čak i najbolji kuvar može pritom da pogreši, odnosno presoli obrok i pretvori ga u nešto nejestivo. Dobra vest je da ima spasa - donosimo pet saveta koji mogu da pomognu u takvoj situaciji: 

Foto: Shutterstock

Dodajte krompir u hranu

Bakinim savetima uvek se najviše veruje i zapravo je najveća verovatnoća da su delotvorni, a baka bi vam odmah rekla da oljuštite i isečete krompir na kocke i prokuvajte u hrani, pa kad bude do kraja kuvan, izvadite. Odlično funkcioniše za preslane čorbe ili variva, odnosno sva jela sa dosta tečnosti.

Foto: Shutterstock

Klin klinom, ili so - šećerom

Ako nemate krompir pri ruci, poslužiće šećer. Na kašiku stavite malo šećera i pustite da se otapa u čorbi ili sosu nekoliko sekundi. Pazite da se šećer ne otopi do kraja, ili da vam kašika šećera ne upadne u sos, jer to neće popraviti, nego pokvariti ukus.

Foto: unsplash.com

Kora hleba  

Treće rešenje - koricu odstajalog hleba potopite u sos na nekoliko minuta da upije višak soli. 

Isperite vodom

Ovo rešenje je najdelotvornije za meso i povrće kuvano na pari. Stavite ih u tiganj i tuširajte vodom dok ne isperete so. Potom ocedite vodu. Povrće će ispasti manje hrskavo, a meso manje mekano, ali žrtva će se isplatiti jer neće biti preslanog ukusa. 

Foto: Shutterstock

Malo pavlake ili voće

Ako vaš recept dopušta, pokušajte u jelo da dodajte malo pavlake ili voća kako biste dodali ukuse suprotne ukusu soli i tako ublažili višak soli, donosi portal Fine Dining Lovers.

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set