
Shutterstock
ROLOVANA TELETINA sa SLANINOM! Recept koji se ne propušta!
Teletina je najfinije meso, cenjena je kako zbog ukusa tako zbog hranljive vrednosti. Ovakav rolat vas nikako ne može izneveriti, bilo da je u pitanju svakodnevni ručak ili neka svečana prilika...
Sastojci:



1,5 kg telećeg paufleka
manja glavica crnog luka
30 g slanine


100 g šargarepe
100 g korena peršuna (ili paškanata)
pola veze peršuna
kašika senfa
so
biber
Shutterstock
Priprema:
Propržiti iseckani crni luk, slaninu, šargarepu, koren i list peršuna, posoliti, pobiberiti i ostaviti sa strane da se prohladi. Teletinu dobro posoliti i pobiberiti, unutrašnju stranu premazati kašikom senfa, posuti mešavinu prethodno spremljenog povrća, ravnomerno raspoređujući po čitavoj površini mesa. Meso pažljivo urolati i uvezati kanapom ili ubaciti u mrežicu za meso. Peći pokriveno na 200 stepeni sat i po, skinuti foliju i peći još pola sata do 45 minuta da se lepo zapeče. Napomena: U poslednjoj fazi možete dodati čeri paradajz da se zapeče sa mesom.
Prijatno!
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
Ljubav&Zdravlje/Stil/informer.rs | Nedelja, 02. 01. 2022.
-
Iće&Piće/Informer | Utorak, 04. 01. 2022.
-
soibiberblog.com/informer.rs | Nedelja, 02. 01. 2022.