
Shutterstock
BRZI ČOKOLADNI KOLAČ! Neodoljivi desert u 2 KORAKA na trpezi!
Tokom hladnijih zimskih dana ne postoji ništa što nas može više razveseliti i izmamiti osmeh na lice od neodoljivog dezerta sa najlepšim sastojkom, čokoladom... Uživajte!
Sastojci:



2 šolje mlevenog keksa
125 g maslaca
dve kašike kakao-praha


Za fil:
950 g sira maskarpone
šolja šećera
kašičica ekstrakta vanile
četiri jajeta
šolja izlomljene čokolade
50 g kakao-praha
Shutterstock
Priprema:
Mleveni keks pomešajte sa omekšalim maslacem i kakaom, pa dobijenu smesu utisnite u okrugli kalup za torte. Ostavite u frižideru da se stegne. U većoj činiji pomešajte sir, šećer i vanilu. Mešajte dok se ne dobije glatka smesa. Dodajte jedno po jedno jaje i neprekidno mešajte. Čokoladu dobro usitnite, pa i nju dodajte smesi. Izlijte smesu preko kore, poravnajte, pa pecite u rerni na 180 stepeni oko 90 minuta. Izvadite, ohladite, pa stavite u frižider da se stegne. Tortu potom ukrasite kakao-prahom (i dodatnim ukrasima po želji), pa poslužite.
Uživajte!
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
ićeipiće/informer.rs | Ponedeljak, 20. 12. 2021.
-
bakinakuhinja/informer.rs | Ponedeljak, 13. 12. 2021.
-
Iće&Piće/Informer | Nedelja, 12. 12. 2021.
-
ićeipiće/informer.rs | Subota, 11. 12. 2021.