• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.01.2022

13:02

PILEĆA KRILCA SA PARMEZANOM I BELIM LUKOM! Ručak za čitavu porodicu

Recepti

PILEĆA KRILCA SA PARMEZANOM I BELIM LUKOM! Ručak za čitavu porodicu

Podeli vest

Ako ste ljubitelj mesa, onda ćete obožavavati pileća krilca sa parmezanom

Sastojci:

12 pilećih krilaca
četiri kašike maslinovog ulja
četiri kašike putera
kašika iseckanog belog luka

tri kašike iseckanog peršuna
250 ml izrendanog parmezana
malo krupne morske soli
so, biber

Foto: Shutterstock

Pileća krilca

Krilca isecite napola, posolite i pobiberite. Meso rasporedite po tepsiji koju ste prethodno obložili aluminijumskom folijom, pa stavite da se peku u rerni oko 25 minuta na 180 stepeni.

Krilca izvadite iz rerne i ocedite višak tečnosti iz tepsije. Uključite rernu na gril program, pa stavite krilca da se peku još 20 minuta.

Za to vreme u šerpicu sipajte maslinovo ulje i puter, pa stavite na šporet da se zagreje. Dodajte beli luk i ostavite da se prži tri minuta.

Smesu sipajte u veću posudu, dodajte so i peršun, pa promešajte. Na samom kraju topla krilca stavite u posudu sa prelivom, promešajte i pospite izrendanim parmezanom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija