
Pixabay
3 super recepta za džem od kajsija! Još kada dodate VANILU ili POMORANDŽU ukus će biti FANTASTIČAN
Ako dosad niste spremili slatko ili džem od kajsija, dobro će vam doći ova tri recepta. Probajte!
Džem od kajsija i vanile
Sastojci:



400 g šećera
sok od većeg limuna
mahuna vanile
Kajsije oprati i iseći na četvrtine. Preliti limunovim sokom i šećerom i rukama izmeljati kajsije tako da dobijete kašu. Po želji možete ostaviti komadiće, ali će se i oni raspasti tokom kuvanja. Sipajte voće u veću šerpu, dodajte mahunu vanile i stavite da se kuva na jakoj vatri. Kad provri, smanjite malo temperaturu i kuvajte povremeno mešajući, a kad počne da se zgušnjava, morate često da mešate da ne zagori. Džem je gotov kad povučete varjačom po dnu i vidite trag iza nje. Pixabay
Izvadite mahunu vanile, rasecite je na pola i tupom stranom noža istružite semenke. Vratite ih u šerpu i promešajte, a potom punite tegle.
Džem od kajsija i pomorandže
Sastojci:
300 g očišćenih kajsija
pomorandža
250 g šećera
pola soka od limuna
narendana kora limuna
dve kesice burbon vanil-šećera
Oprane i očišćene kajsije osušite, iseckajte ih i stavite da se kuvaju bez šećera sa očišćenom i isekanom na kockice pomorandžom 20-ak minuta. Posle toga polako sipajte šećer pomešan sa vanil-šećerom, mešajući da bi se šećer istopio i ukuvao do željene gustine. Kada počne da se zgušnjava, sipajte limunov sok i koricu od polovine limuna.



bakina kuhinja
Džem od kajsija iz rerne
Sastojci:
dve-tri šake šećera
Kajsije dobro operite, očistite od koštica i oštećenih delova, pa ubacite u dublji pleh ili tepsiju. Pospite ih sa dve do tri šake šećera, prekrijte folijom i stavite u rernu na 200 stepeni da se krčkaju. Posle pola sata skinite foliju i promešajte džem. Ostavite da se zapeče još 10 do 15 minuta. Ostavite da se malo ohladi, pa punite tegle.
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
informer.rs | Subota, 22. 01. 2022.
-
informer.rs | Petak, 21. 01. 2022.
-
informer.rs | Petak, 21. 01. 2022.
-
informer.rs | Subota, 22. 01. 2022.
-
Informer | Petak, 21. 01. 2022.
-
Informer | Petak, 21. 01. 2022.
-
Informer | Petak, 21. 01. 2022.