
Shutterstock
ŠVEDSKE ROLNICE SA CIMETOM! Testo je meko, a zbog preliva su SOČNE!
Proveren recept za sve ljubitelje slatkog testa, ali i cimeta... Uživajte!
Sastojci:



Za testo:
100 g putera
360 ml mleka


kesica kvasca
640 g brašna tip 400
50 g smeđeg šećera
1,5 kašičica mlevenog zelenog kardamoma (ako nađete)
prstohvat soli
Za nadev:
100 g putera
sobne temperature
100 g smeđeg šećera
3-4 kašičice mlevenog cimeta
2 kašičice mlevenog kardamoma
Za premaz:
jaje
perlice od šećera ili listići badema
Shutterstock
Priprema:
Istopite puter, dodajte mleko i zagrejte da bude toplo. Odvojite par kašika mleka i dodajte kvasac. U vangli pomešajte brašno, šećer, kardamom i so. Dodajte kvasac, mleko i puter, pa umesite testo. Prebacite na podlogu, mesite 3-5 minuta i ostavite da odstoji oko sat. Pleh obložite pek papirom. Za fil izmešajte omekšali puter sa šećerom i začinima. Nadošlo testo podelite na dva dela. Deo testa prebacite na podlogu, premesite, pa rastanjite u pravougaonik 28 x 43 cm. Premažite polovinom fila mažući do ivica. Urolajte u rolat i isecite na kolutove debljine oko 1,5 cm. Ređajte ih u pleh sa presekom prema gore. Ponovite sa drugom polovinom testa i fila. Uključite rernu na 225 stepeni. Peciva ostavite na toplom oko 45 minuta, premažite jajetom, pa pospite šećernim perlicama ili listićima badema. Pecite ko 10 minuta.
Uživajte!
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
bonapeti.rs/informer.rs | Ponedeljak, 17. 01. 2022.
-
soibiberblog.com/infomer.rs | Ponedeljak, 17. 01. 2022.
-
bakinakuhinja/informer.rs | Ponedeljak, 17. 01. 2022.