
Shutterstock
KNEDLE PUNJENE MLEVENIM MESOM! Obrok kojem nećete odoleti
Ako volite slatke knedle, volećete i ove slane sa mlevenim mesom
Sastojci:
1 kg belog krompira



2 jajeta
tri kašike brašna
glavica crnog luka
dva čena belog luka
tri kašike brašna
so, biber
ulje

Pixabay
Krompir oljuštite, pa polovinu stavite da se kuva. Ostatak sirovog krompira izrendajte, pa isto uradite i sa kuvanim kada se malo prohladi.
Pomešajte kuvani i sirov krompir, začinite solju i biberom, pa umešajte brašno i jaja. Ostavite da smesa odstoji pola sata.
Za to vreme na zagrejanom ulju propržite mleveno meso sa sitno iseckanim crnim i belim lukom. Začinite po ukusu.


Od smese napravite knedle i u svaku stavite po kašičicu proprženog mesa. Kuvajte ih u posoljenoj vodi oko 25 minuta. Knedle služite uz prilog po želji.
Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459
Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ
-
Informer | Subota, 22. 01. 2022.
-
bakina kuhinja | Subota, 15. 01. 2022.
-
Informer | Utorak, 11. 01. 2022.
-
Informer | Nedelja, 02. 01. 2022.
-
Bakina kuhinja | Nedelja, 02. 01. 2022.
-
Informer | Subota, 01. 01. 2022.
-
Bakina kuhinja | Četvrtak, 30. 12. 2021.