PICA SA SMOKVAMA I GORGONZOLOM! Neverovatan spoj - ukus koji se ne zaboravlja

Shutterstock

14:43 Recepti 0

Informer | 27. 01. 2022.

PICA SA SMOKVAMA I GORGONZOLOM! Neverovatan spoj - ukus koji se ne zaboravlja

Većina vas voli picu, a ako je napravite na drugačiji način, onda će sigurno biti neodoljiva


Sastojci:

podloga za picu

200 g smokvi
200 g gorgonzole
100 g pršute
dva paradajza
maslinovo ulje
rukola
so

Pixabay

Pica

Oljuštite paradajz i izgnječite ga, pa posolite. Podlogu za picu stavite u pleh i premažite paradajzom.

Preko poređajte pršutu isečenu na tanke trake, smokve isečene na četvrtine i izmrvljenu gorgonzolu.

Pokapajte maslinovim uljem i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta. Kada je pica pečena, poređajte rukolu i poslužite.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.