• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: informer.rs/bbcgoodfood.com

31.01.2022

14:14

PIJANI GOVEĐI GULAŠ! Ukusno jelo koje će vas UGREJATI kad je napolju zima!

Shutterstock

Recepti

PIJANI GOVEĐI GULAŠ! Ukusno jelo koje će vas UGREJATI kad je napolju zima!

Podeli vest

Napravite ovaj ukusan goveđi gulaš za za ručak ili večeru za celu porodicu. Odlična stvar kod ovog recepta je što gulaš možete da pripremiti i u šerpi ili u tepsiji, kako vam više odgovara. Uživajte!

Sastojci:

4 kašike maslinovog ulja
700 g goveđeg odreska, nasečenog na kockice
30 g glatkog brašna

veliki crni luk, tanko iseckan
2 čena belog luka, sitno naseckana
zelena paprika, bez semenki i tanko naseckana 
crvena paprika bez semenki i tanko naseckana
2 kašike pirea od paradajza
2 kašike mlevene crvene paprike
2 velika paradajza, isečena na kockice
75 ml suvog belog vina
300 ml goveđeg bujona, domaćeg ili kupovnog
2 kašike listova peršuna
150 ml kisele pavlake

Foto: Shutterstock

Goveđi gulaš, hrana za dušu i telo

Priprema: 

Zagrejte rernu na 160 stepeni. Zagrejte kašiku maslinovog ulja u vatrostalnoj posudi ili u šerpi. Dodajte 700 g naseckanog goveđeg odreska s 30 g brašna i dobro zapržite u tri navrata pa dodajte kašiku ulja svaki put. Zapečeno meso ostavite sa strane. 

U tepsiju ili šerpu dodajte preostalu kašiku ulja, zatim crni i beli luk, zelenu i crvenu papriku i pržite dok ne omekšaju, oko 5-10 minuta. Vratite govedinu u šerpu s dve kašike pirea od paradajza i dve kašike mlevene paprike. Kuvajte i mešajte dva minuta. 

Dodajte dva veća paradajza, belo vino i goveđi bujon. Pokrijte i pecite u rerni sat i 30 minuta do dva sata ili poklopite i kuvajte na laganoj vatri oko sat vremena, a nakon 45 minuta uklonite poklopac. Pospite peršunovim listom i dobro začinite solju i sveže mlevenim biberom. Dodajte kiselu pavlaku i poslužite.

Prijatno!

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set